5 YAşıNDAKI çOCUğA TACIZ IDDIASı KAYSERI’YI KARışTıRDı: SURIYELILERIN YOğUN YAşADığı MAHALLEDE BAZı DüKKANLAR ATEşE VERILDI, 5 POLIS YARALANDı

"Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır."

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddiası üzerine ilçede araçlar ters çevrildi, bazı iş yerleri ateşe verildi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, gruba müdahale etti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, çıkan olaylarda 5 polisin yaralandığını söyledi.

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, bölgeye gelerek yaptığı açıklamada, istismara uğradığı iddia edilen çocuğun "Türk olmadığını" söyleyerek "O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum" ifadelerini kullandı. Valilikten yapılan açıklamada, "Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır" denildi. 

Olay saat 21.00'de Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Danişmentgazi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu istismar ederken yakalandı. Olay sonrası toplanan mahalle sakinleri, şüpheliyi yakalamak için taşkınlık çıkardı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirdi ve yabancı uyruklu vatandaşlara ait bazı iş yerlerini ise ateşe verdi. TOMA araçları ile müdahale edilen olayda polisin, kalabalığı dağıtmak için müdahalesi sürüyor.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek (Fotoğraf: DHA)

Vali Çiçek: 5 polis yaralandı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmek için olayların yaşandığı bölgeye geldi. Vali Çiçek çevredeki bir apartmanın balkonuna çıkarak burada vatandaşlara sakin olmaları uyarısında bulundu. Olayları yatıştırmaya çalışan 5 polisin yaralandığını belirten Vali Çiçek, şunları söyledi:

"Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmengazi Mahallesi'nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor, anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 5 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum."

Şahsın ailesinin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldığı iddia edildi

Halk TV'nin aktardığına göre Kayseri Emniyet Müdürlüğü, şehirdeki izinli bütün polislere görev başı yapması için talimat yolladı. Şüphelinin ailesinin, olayların yaşandığı mahalleden çıkarıldığı ve Bakanlık tarafından şahsın ailesinin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldığı iddia edildi.

Kayseri Valiliği'nden açıklama 

Valilikten yapılan ve vatandaşlara itidalli davranmalarının telkin edildiği yazılı açıklamada, "Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızı itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur."

Fotoğraf: DHA

İl Emniyet Müdürü Aydın: Buradaki mağdur şahıs Türk değil

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgeye gelerek açıklama yaptı. Aydın, açıklamasında, istismara uğradığı iddia edilen çocuğun Türk olmadığını söyleyerek "O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

Aydın'ın açıklamasının tamamı şöyle:

"Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum."

Fotoğraf: DHA

Özdağ'dan paylaşım: Olayların bu noktaya gelmesinin nedeni şımartılan Suriyeliler

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Olayların büyümesinin  Türkiye’nin düşmanlarının işine yarayacağını söyleyen Özdağ, "Olayların bu noktaya gelmesinin nedeni hiç şüphesiz şımartılan Suriyelilerin tecavüzcüyü polise vermeyip, direnmesidir" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara evlerinize dönün çağrısında bulunan Özdağ, şunları söyledi:

"Kayseri’de Eskişehir Bağları* Mahallesi'nde

-Suriyeli bir sığınmacı, 5 yaşındaki başka bir Suriyeli kız çocuğuna tecavüz eder.

-Tecavüzcüyü almak isteyen Polise karşı, tecavüzcünün yakınları zorluk çıkarır ve olaylar büyür.

-Mahallede yaşayan Türkler olayı duyunca polise direnen Suriyelilere tepki gösterir. Diğer mahallelerden gelen Türkler de sokağa çıkar ve Suriyelilere tepki gösterirler.

-Olaylar bir anda büyür. Polis sayısı yetersiz kalır. Valilik talimatıyla istirahatli tüm polisler acil göreve çağırılır

-Valilik Polislere Suriyelileri koruyun talimatı verilir.

Suriyeli nüfusun yoğun olduğu *Danişmentgazi* Mahallesi'nde de Kayseri halkı sokağa çıkarak gösterilere başlar. O mahalleye de Polis sevk edilir. Olayların bu noktaya gelmesinin nedeni hiç şüphesiz şımartılan Suriyelilerin tecavüzcüyü polise vermeyip, direnmesidir.Sevgili Kayserililer, polis güçlerine yardımcı olarak evlerinize dönün. Tepkinizi gösterdiniz. Olayların büyümesi Türkiye’nin düşmanlarının işine yarayacaktır."

]]>

2024-06-30T22:56:00Z dg43tfdfdgfd