5 TANESI BIR DüZINE KüçüK SINEğI IMHA EDIYOR! UYKULARıNıZ BöLüNMEYECEK, YEMEKLERINIZ KIRLENMEYECEK

Evin atmosferini değiştiren, ferahlatan ve güzelleştiren bitkilerin etrafında uçuşan küçük sineklerden kurtulmanın yöntemi açıklandı. İşte detaylar...

Evin içerisindeki bitkiler küçük böceklerin veya sineklerin etrafa yayılmasına neden olabilir. Bitkilerin toprağında oluşan sıkıntılar da bakımı zorlaştırabilir ve bitkilerin kısa süre içerisinde solmasına neden olur.

Bitkilerin toprağında oluşan problemleri bertaraf edecek etkili yöntem, kibrit çöplerinde saklı. Bu sayede bitkileriniz sağlıklı bir şekilde büyümeye devam edecektir. Evin belirli bölgelerinde konumlanan bitkiler, daha temiz bir hava solumanızı sağlayacaktır.

SİNEKLERDEN KURTULMANIN ÇÖZÜMÜ

Çiçeklerin topraklarında oluşan bu sineklenmeyi kibrit çöpüyle bir çırpıda kökten halledebilirsiniz. Orta boy bir saksının dibine 4 veya 5 tane kibrit çöpü sapladığınızda sivrisinek probleminden kurtulabilirsiniz.

Saksınız büyüdükçe batırdığınız kibrit çöplerinin miktarı artmalıdır. Haftada 2 veya 3 defa kibrit çöplerini değiştirerek sinek probleminden kurtulabilirsiniz. Peki, kibrit nasıl sinekleri uzaklaştırıyor?

Kibritin içerisinde yer alan kükürt bileşeni su ile buluştuğunda çözünerek toprağa karışmaya başlar. Bu sayede yayılan kükürt sinek larvalarını yok ederek çoğalmasının da önüne geçebilir.

2024-03-29T12:40:26Z dg43tfdfdgfd