BAşKAN KAVUş: “DINLENMEK VE YENILENMEK IçIN MERAM GEZI VE KüLTüR ROTASı’Nı TAKIP EDIN”

Doğal güzelliğin, huzurun, keyifli anların ve eşsiz manzaranın adresi Meram Lavanta Bahçesi yeniden açan lavantalarıyla görsel şölen oluşturuyor.

Vatandaşlara güzel anlar yaşatan lavanta bahçesinde incelemelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüm hemşehrilerini bu güzelliği yaşamaya davet etti.

Meram Lavanta Bahçesi, yazın gelmesiyle yeniden açan lavantaları, konumu ve eşsiz manzarasıyla misafirlerini etkiliyor. Meram Lavanta Bahçesi, güzelliği ile vatandaşların en çok tercih ettiği mekanların başında geliyor.

“Meram demek, güzelliklerin yaşandığı yer demek”

Doğal güzelliğin, huzurun ve eşsiz manzaranın adresi Meram Lavanta Bahçesi’nde incelemelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüm Konyalıları ve şehir dışından gelen misafirleri, bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet etti. “Meram demek, tüm güzelliklerin en güzel yaşandığı yer demek” diye konuşan Başkan Mustafa Kavuş, Dere Vadisi’nin tamamını gören bir konumda bulunan lavanta bahçesinin misafirlerine hem görsel bir şölen sunduğunu hem de Meram Dere’nin güzel havasında eşsiz zaman geçirme fırsatı verdiğini söyledi.

“Tüm hemşehrilerimi bu görsel şölene şahitlik etmeye davet ediyorum”

Lavanta bahçesinin ziyaretçilerine güzel hatıralar biriktirme ve güzel fotoğraf çekme fırsatı sunduğunun altını çizen Başkan Kavuş, Meram Dere Lavanta Bahçesi’nin çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek herkese hitap ettiğini söyledi. Çiçeklerin açmasıyla oluşan görsel şölene herkesin şahitlik etmesi gerektiğini belirten Başkan Kavuş, “Tüm hemşehrilerimi ve şehir dışından gelen misafirlerimizi, muhteşem güzelliği ve manzarası ile gözlere, yaydığı kokularla ruhlara dokunan Meram Lavanta Bahçesi’ni görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

“Meram Gezi ve Kültür Rotası’nı takip edin”

Dere Lavanta Bahçesi’nin Meram’ın gezi ve kültür rotasına hizmet eden önemli parçalardan biri olduğuna vurgu yapan Başkan Kavuş, “Meram Bağı ile başlayan turizm rotamız, lavanta bahçesi ile devam ediyor. Burada eşsiz zaman geçiren misafirlerimiz, iki yılda onbinlerce vatandaşımızı ağırlayan Kızlar Kayası’na geçiyor. Ardından, yaptığımız düzenlemeyle güzel bir mekana dönüşen Aydınçavuş Tesisi’nde Konya manzarasında yemeğini yiyip, çayını içiyor. Tavusbaba Türbesi ve Camii’ni ziyaret edip kültürel açıdan önemli bir açığı kapatan Müze Meram’da tarihe şahitlik ediyor. Çocuklarını 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda gezdirip şehrin ilk millet bahçesinde gönüllerince vakit geçiriyorlar. Tüm bunlara şimdi Tarihi Meram Köprüsü manzarasında Tarihi Meram Çay Bahçesi de ekleniyor. Misafirlerimize nostalji yaşatacak bu çalışmamız da tamamlanmak üzere. Tüm hemşehrilerimi zaman ayırarak bu rotayı takip etmeye davet ediyorum. Çünkü bir gün sürecek bu gezinin onları birkaç günlük tatil yapmış gibi dinlendireceğine ve yenileyeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Meram Belediyesi tarafından kurulan lavanta bahçesi; 20 bin metrekarelik bir alanın 10 bin metrekaresi içerisinde ziyaretçilerini ağırlıyor. 190 metre ahşap iskele yol ile ziyaretçiler, rahatlıkla burayı gezebiliyorlar. Bahçe, içerisinde bulunan mermer su havuz pergolası, oturma bankları, seyir terası, salıncak terası, 365 metrelik sağlıklı yaşam parkuru ve yüz metrelik gül kemerleri ile ziyaretçilere sosyal donatılarıyla da güzel anlar yaşatıyor. Bahçede bulunan birbirinden güzel çiçekler de bahçenin güzelliğine güzellik katıyor.

2024-06-25T13:57:44Z dg43tfdfdgfd