BURBERRY CEO'SU DüşüK EKONOMIK PERFORMANS NEDENIYLE GöREVDEN ALıNDı

İngiliz lüks moda markası Burberry, Pazartesi günü kötü ekonomik performansın ardından iki yıl boyunca görevde olan CEO Jonathan Akeroyd'u görevden aldığını açıkladı.

Michael Kors, Coach ve Jimmy Choo'nun eski patronu Joshua Schulman'ın CEO ve İcra Direktörü olarak görevi, Akeroyd'dan devralacağı belirtildi.

Lüks pazarındaki gerileme ile beraber Burberry tüm yıl için temettü ödemesini durdurmak zorunda kaldı. Firma, yönetim kurulu ile "karşılıklı anlaşma yoluyla derhal yürürlüğe girecek şekilde" Akeroyd'un ayrılacağını söyledi.

Bu adım, Burberry'nin Mayıs ayında tüm yıl kârının yüzde 40 düştüğünü açıklamasının ardından geldi.

Burberry, ilk çeyrekte Japonya dışında tüm pazarlarda mağaza satışlarının düştüğünü belirtmişti. Güney Asya Pasifik pazarında satışlar bir önceki yıla göre yüzde 38 gibi dramatik bir oranda düşerken, küresel satışlar da yüzde 21 azaldı.

Burberry Yönetim Kurulu Başkanı Gerry Murphy, nisan başından haziran sonuna kadar olan dönemi kastederek, "FY25 birinci çeyrek performansımız hayal kırıklığı yarattı," dedi.

"Beklenenden daha zorlu olduğu kanıtlanan bir lüks pazarında kreatif dönüşümümüzle hızlı hareket ettik. FY25'e girerken vurguladığımız zayıflık derinleşti ve mevcut eğilim, ikinci çeyrekte de devam ederse, ilk yarı dönem için zarar bildireceğimizi tahmin ediyoruz," diye ekledi.

Hermes ve Prada gibi diğer lüks markalarla karşılaştırıldığında İngiliz moda devi, pandemi dönemi harcamalarındaki yavaşlamanın etkisiyle lüks pazarda yaşanan gerilemeden olumsuz etkilendi.

Burberry'nin hisseleri, Yönetim Kurulu Başkanı Gerry Murphy'nin iyimserlik çabalarına rağmen sabahın saatlerinde yüzde 15 civarında değer kaybetti.

Murphy yaptığı açıklamada, "Maliyet tasarrufları da dahil olmak üzere aldığımız önlemlerin ikinci yarıda iyileşme sağlamaya başlamasını ve rekabetçi konumumuzu güçlendirerek uzun vadeli büyümeyi desteklemesini bekliyoruz," dedi.

2024-07-15T13:41:11Z dg43tfdfdgfd