BüRYAN IFTARDA HEM GöZü HEM DE MIDEYI DOYURUYOR! “İNSANLAR ORUCUNU BüRYAN ILE AçıYOR”

Ramazan ayında Adanalılar iftarı büryan ile açarken, yanında 10 çeşit salata ile servis edilen büryan hem gözü hem de mideyi doyuruyor.

Mübarek Ramazan ayında Adanalılar iftarda Siirt'in tescilli lezzeti büryan kebabı ile iftarını açıyor. Kentin tek büryancısında yoğunluk yaşanırken büryan, mevsim, soğan, ezme, kaşık ve tablacı salatasının yanı sıra kaşarlı mantar, cacık, humus, pişmiş soğan, biber, domates, fındık lahmacun, fındık pide, çiğ köfte gibi ürün ve mezelerle servis ediliyor. Yanında 10 çeşit mezeyle sunulan büryan, iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor.

Kentin tek büryancısında yoğunluk yaşanırken büryan, mevsim, soğan, ezme, kaşık ve tablacı salatasının yanı sıra kaşarlı mantar, cacık, humus, pişmiş soğan, biber, domates, fındık lahmacun, fındık pide, çiğ köfte gibi ürün ve mezelerle servis ediliyor.

Yanında 10 çeşit mezeyle sunulan büryan, iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor.

“İnsanlar orucunu büryan ile açıyor”

Büryancı Cihangir Korkmaz, “Büryan, kuzunun kendinden yağlı haliyle 3 saat tandırda pişirilerek satışa sunuluyor.

Şu anda çok fazla talep var. Lezzetimizi beğenip tadanlar sürekli tekrardan geliyor. Ramazan ayının gelmesiyle de insanlar orucunu büryan ile açıyor. Büryan iftarda hiç şişkinlik yapmıyor.

Büryanın içerisinde yağı var ancak yanındaki mezeler de hep yeşillik” dedi.

“Çok yoğunuz”

Sosyal medya kullanımının büryana talebi arttırdığını vurgulayan Korkmaz, “İnsanlar sosyal medyadan gün içerisinde sürekli paylaşımlarımızı görüyor ve akşam iftar saatinde büryan yemek için geliyorlar.

Çok ciddi bir yoğunluk var iftar saatinde. Herkese yetişmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hem göz hem de mide doyuyor”

Ailesiyle birlikte büryan yemeye gelen Sinan Atlas, “Ailemizle birlikte bugün orucumuzu büryan ile açtık.

Gerçekten çok güzel bir yemek. Masaya oturduğumuzda karnımızdan önce gözümüz doyuyor” diye konuştu.

2024-03-29T09:21:42Z dg43tfdfdgfd