Son Dakika

Trending:


Anne ve üvey baba katili gençten şoke eden itiraf!

Anne ve üvey baba katili gençten şoke eden itiraf! Kütahyada edinilen bilgiye göre, Meydan Mahallesi Meltem Sokak üzerinde bulunan bir ikamette Mert Furkan Şenol (19), üvey babası Ünal Koçer (53) ile annesi Sevgi Koçeri (48) vurduktan sonra polis ekiplerine ihbarda bulunmuş, bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri daire kapısı kilitli olduğu...


Meksika’da bir kamyonda 19 ceset bulundu

Meksika’nın Chiapas eyaletinde bir kamyonun arkasında 19 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.


Tuvalette bulduğu 10 bin lirayı sahibine teslim etti

Edirne'de tuvaletin klozetinde bulduğu parayı eline poşet bağlayıp alan bir vatandaş, parayı zabıta gözetiminde sahibine teslim etti.


Tansiyon hastaları denizde uzun süre kalmamalı

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


Binde bir görülen sendroma sahip: 17 yılda 150 kez kalbini durdurdu!

Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu.


Tekirdağ'da 4. Lavanta Şenliği 8 Temmuz'da başlıyor

Tekirdağ'da bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan Lavanta Şenliği çerçevesinde mor renkli tarlalarda yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla çeşitli etkinlikler yapılacak. Şenlik, doğa ile iç içe olma fırsatı sunarken, ziyaretçilere keyifli ve unutulmaz anlar yaşatacak.


Ankara Kuaförler Salı Günü Kapalı Olacak

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası, Ticaret Bakanlığı'nın genelgesi üzerine Ankara Valiliği'nin berber, güzellik salonu ve kuaförlerin salı günü kapalı olması yönünde aldığı kararı Başkent'teki esnafa bildirdi.


Meram Belediyesi estetik ve konforlu parklar için aralıksız çalışıyor

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi, ilçenin dört bir yanında bulunan park, bahçe, yeşil alan ve mesire alanlarında bulunan oyun-spor grupları, park yolları, banklar ile kameriyelerin bakım onarımını için yoğun bir mesaiyle çalışıyor. Başkan Mustafa Kavuş, parkların estetik ve konforu ile Meram'ın bu noktada en iyi hizmeti alması için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.


Ümraniye'de restoranda bıçaklı tuvalet kavgası

Ümraniye'de bir pastane sahibi ile pastanenin tuvaletini kullanmak isteyen şahıs arasında kavga çıktı. Pastane sahibinin kardeşi müşteriyi bıçakladı. Yumrukların havada uçuştuğu kavga anı güvenlik kamerasına yansıdı.


Mahalle kahvesini yarım asırdır takım elbisesi ile işletiyor

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yarım asırdır kahvehane işleten 65 yaşındaki Ekrem Karga, işine ve insanlara olan saygısıyla örnek teşkil ediyor. 1972 yılından beri aynı dükkanın kapısını gömlek, süveter, kumaş pantolon giymeden ve tıraş olmadan açmayan Karga, disiplinli tavrıyla dikkat çekiyor.


İhanet yuvasını yıkmıştı... Güzel oyuncu kaçamakta yakalandı... Sonra da soluğu gece kulübünde aldı

Çok değil daha geçen yaz magazinle hiç ilgilenmeyenler bile onun uğradığı ihaneti konuşuyordu... Doğurup büyüttüğü iki çocuğuna rağmen, çok sevdiği kocası onu genç bir kadınla aldatmıştı. Üstelik o, bu durumu aylar sonra fark etti. Yine uzun bir süre kocasını affedip affetmemeyi düşündü. Sonunda da bir zamanlar nice hevesle kurulan o yuva dağılıp gitti.


Söke’de yorgun kurşun kurbanı Pera bebek toprağa verildi

Aydın'ın Söke ilçesinde yoldan geçen düğün konvoyundan ateşlenen silahtan çıkan yorgun mermi, evde annesiyle birlikte oynayan 11 aylık Pera bebeği dünyadan kopardı. Başına yorgun kurşun isabet eden ve yapılan tüm müdahalelilere rağmen kurtarılamayan 11 aylık Pera Bebek, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.


Faciadan geriye acı hikayeler kaldı... Çocuklarına ayakkabı alacaktı

İzmir'de bir işyerinde tüpün patlaması sonrası hayatını kaybeden 5 kişinin, alışveriş için evlerinden çıktığı öğrenildi. Hayatını kaybeden Ruken Çağur'un eşi, Çocuklarımıza ayakkabı almaya gitmişti dedi.


Turizm cenneti Antalya'da boş kalmayan Konyaaltı Sahili'nde günlük maliyet 1500 lira!

Bu yıl 17 milyon turistin gelmesinin beklendiği Antalya'da tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği, yaz-kış boş kalmayan Konyaaltı Sahili'nde 1 günün maliyeti, 1500 liradan başlıyor. Loca tercih edilirse maliyet, bu rakamın 3 katını geçebiliyor.


Kediyi 4.kattan attı! 3 yıl hapsi istendi

Kediyi 4.kattan attı! 3 yıl hapsi istendi Küçükçekmecede "Şirine" isimli kediyi tekmeleyip dördüncü kattan atarak yaralanmasına neden olduğu iddia edilen sanık Elanur P.nin 3 yıla kadar hapsi istendi. AAda yer alan habere göre Küçükçekmece 23. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya kedinin sahibi müşteki Fatma Aydın ile taraf avukatları ve İstanbul B...


Pursaklar’da eski parklara estetik dokunuş

İlçenin mevcut doğallığını koruyup, yeşil alanlarını zenginleştiren Pursaklar Belediyesi, mevcut park alanlarını baştan sona yenileyerek, daha kullanışlı ve daha modern hale getiriyor.


Retinada saklı gerçek: Gözleriniz ne kadar ömrünüzün kaldığını ele veriyor

British Journal of Ophthalmology tarafından yayınlanan bir çalışma gözlerin yaşam süremiz hakkında bilgiler verdiği ortaya kondu.


Customs Frontline Fragman


Başkent’te 2 çocuğunu tabancayla öldüren baba intihar etti

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir kişi, rehin aldığı 2 çocuğunu tabancayla öldürdükten sonra intihar etti.


Ağızda kaymak gibi eriyen un helvası tarifi! Koyulaşana kadar kavurun

Un helvasının ağızda erimesi için iyice kavrulması gerekiyor. Lezzetli un helvasını cevizle süsleyebilirsiniz. Peki un helvası nasıl yapılır? Un helvasının püf noktaları neler?


Özel birey anneleri hem meslek öğreniyor hem de çocuklarıyla hoşça vakit geçiriyor

Kastamonu Üniversitesi'nde hayata geçirilen proje sayesinde özel birey anneleri, hem atölyelerde meslek öğreniyor hem de çocuklarıyla hoşça vakit geçiriyor.


Araştırma: İnsanlar kendilerine denk çekicilikteki kişilerle evleniyor

Araştırmacılar, erkeklerin ve kadınların kendi fiziksel çekiciliklerini değerlendirmede oldukça objektif olduklarını ve kendi güzellikleri konusunda benzer görüşlere sahip eşleri seçme eğiliminde olduklarını bildiriyor.


İki farklı yüzü var! Tek isteği iyileşip gülmek...

Bebekken geçirdiği beyin kanaması sonrası yüzünde oluşan ve zaman içerisinde büyüyen kitle nedeniyle iki farklı yüzü varmış gibi görünen ve zor günler geçiren 14 yaşındaki Enes, büyüyünce doktor olarak kendisi gibi çocuklara yardım etmenin hayalini kuruyor. Rahatsızlığı nedeniyle bir gözünü de kaybeden Enes, tedavi olursa ilk olarak aynaya bakarak gülümseyeceğini söylüyor.


Yavrularını yiyen kargaya hayatının şokunu yaşatan şahinin görüntüleri izlenme rekoru kırdı

Ağaç içine sakladığı yavrularını koruyup kollayan anne şahin, avlanmak için çıktığı sırada karga yavrulardan bazılarını yedi. O anlarda şahinin intikamı ise işte böyle görüntülendi. https://haberglobal.com.tr/gundem/yavrularini-yiyen-kargaya-hayatinin-sokunu-yasatan-sahinin-goruntuleri-izlenme-rekoru-kirdi-357526


Sol gözünde görme kaybı oluşan hasta Hatem’de sağlığına kavuştu

Keratokonus hastalığı nedeniyle sol gözünde görme kaybı oluşan hasta, Gaziantep Özel Hatem Hastanesi’nde gerçekleştirilen kornea nakliyle sağlığına kavuştu.


Eline bıçağı alıp Arap turistlere tehditler savuran saldırgan hakkında karar

İstanbul'da elindeki bıçakla restoranda yemek yiyen Arap müşterileri tehdit edip, "Benim ülkem lan burası, delikanlınız gelsin, ben Türk'üm Türk. Arap marap anlamam." diyen şahıs evinde gözaltına alındı. Şahıs, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.


Finike'de 3 gün festival coşkusu

Finike'de 3 gün festival coşkusu FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediyesi tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Finike Festivali ve 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü, büyük coşku ile kutlandı. Üç gün devam eden ve Finikelilere unutulmaz anlar yaşatan festival, konserler, yarışmalar ve gösteriler ile tamamlandı.Finike Belediyesi tarafından d...


Çocuklarda ekran bağımlılığı: Kalıcı fiziksel, ruhsal ve beyinsel problemler ortaya çıkabilir

Psikolog İrem Durna, her yaş grubuna göre belirlenen ekran sürelerinin geçilmesi durumunda bebeklerde ve çocuklarda kalıcı fiziksel, ruhsal ve beyinsel problemlerin ortaya çıkabileceğini söyledi.


Kızını kurtarmak için kendini siper edince can vermiş! Damat vahşetinde dehşete düşüren ayrıntılar... 'Katliamdan önce böyle bağırmış!

Bolu'da 2 çocuğunun annesi, 16 yıllık eşi Meltem Zengin (35) ile kayınpederi Turgut Doğanyiğit'i (63) bıçaklayarak öldürüp, araya giren kayınvalidesi Emine Doğanyiğit'i yaralayan Serkan Zengin (36) hakkında 1'i ağırlaştırılmış olmak üzere 2 kez müebbet ile 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, ifadesine yer verilen Emine Doğanyiğit, "Birkaç kere Meltem'e bıçağı soktu. Serkan, kızımı bıçakladığı sırada eşim kendini siper edip, kızıma...


Yarım asırdır Osmanlı'nın kadim sanatı Edirnekari'yi tanıtmak için çaba harcıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı "somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı" 72 yaşındaki Mehtap Cömert, 51 yıldır Osmanlı süsleme ve bezeme sanatı olan Edirnekari'yi yaşatmak için çaba harcıyor.


Çorak araziyi lavanta bahçesine dönüştüren üniversite temizlik malzemesi üretiyor

Yerleşkesindeki kullanılmayan çorak araziyi lavanta bahçesine dönüştüren Iğdır Üniversitesi, ekimden elde edilen bitkiyle temizlik ürünleri üretiyor.


Aydın’ın Uludağ’ı Belenova Yaylası güzelliği ile mest ediyor

Huzur, ferahlık ve doğal lezzet arayanların akın ettiği Aydın'ın Kuyucak ilçesindeki bin 200 rakımlı Belenova Yaylası güzelliği ile herkesi cezbediyor.


Metabolik sağlık, yaşam kalitesinin gizli anahtarı

Metabolik sağlığın, açlık kan şekeri seviyesi, bel çevresi genişliği, tansiyon ve kolesterol seviyesi gibi faktörlere bağlı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Bora Kazım Bölek, bu faktörlerin normal sınırların dışına çıkması durumunda tip 2 diyabet, obezite ve kardiyovasküler hastalıklar gibi birçok farklı hastalığa yol açabileceğini vurguladı.


Elazığ'daki Kent Müzesi'nde Sona Gelindi

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Müzesi, şehrin kültür ve turizmine yeni bir değer katacak. Müze, Elazığ'ın tarihi dönemlerini, coğrafi, sosyal ve ekonomik yapısını, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ve geleneksel yaşam kültürünü sergileyecek.


Antalya'nın 5 falez plajında mavi bayrak dalgalanmaya başladı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki falez plajları Erenkuş, Erdal İnönü, İnciraltı, Mobil ve Konserve Koyu'na mavi bayraklar asıldı.


Yanan çatı izolasyon malzemelerinin dumanı gökyüzünü kapladı

Yanan çatı izolasyon malzemelerinin dumanı gökyüzünü kapladı Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da çatı izolasyon malzemelerinin yanması paniğe neden olurken dumanlar gökyüzünü kapladı.Yangın, saat 10.00 sıralarında Antalya'nın Kepez İlçesi Avni Tolunay Mahallesi 4524 Sokak üzerinde meydana geldi. Çitle çevrilen ve bir fabrikaya ait çatı izolasyon...


Antalya'da sıcak hava ve nem etkili oluyor

Antalya'da etkili olan sıcak hava ve nemden bunalanlar sahillerde ve gölgelik alanlarda yoğunluk oluşturdu.


Tarihi Çan Kulesi ve Damat İbrahim Paşa İlkokulu binası restore edilecek

Nevşehir’de eski Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve 1930’lu yıllardan itibaren uzun yıllar ilkokul olarak hizmet veren tarihi bina ve avlusunda bulunan 19. Yüzyıl’dan kalma Çan Kulesi, Nevşehir Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılacak.


Tanzanya'da yaban hayatı

Tanzanya’nın önde gelen safari merkezlerinden Mikumi Milli Parkı, ülkedeki en büyük dördüncü doğal yaşam alanlarından biri olma özelliği taşıyor.


İstanbul'da Arap turistleri tehdit edip bıçak sallayan şahıs tutuklandı

İstanbul'da elindeki bıçakla restoranda yemek yiyen Arap müşterileri tehdit edip, "Benim ülkem lan burası, delikanlınız gelsin, ben Türk'üm Türk. Arap marap anlamam." diyen şahıs evinde gözaltına alındı. Şahıs, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.


11 aylık Pera bebeğin düğün konvoyundan ateşlenen mermiyle ölümünde 2 gözaltı!

"Silah atanın mutluluğu benim evime ateş düşürdü"


Yüzünde bir anda ortaya çıktı: Başta sivilce sandılar ama bu yumruların sebebine doktorlar bile şaşırdı!

Güzellik standartları sosyal medyanın da desteğiyle artık arşa çıktı. Ancak bu birçok kişiyi de görünür kılmaya yetti. Bazı kuralların yerle bir olması onları daha iyi görmemizi sağladı. Bu örneklerden birisi de Libby Huffer oldu. Yüzündeki değişimle herkese ne kadar güzel olduğunu kanıtlamış durumda.


UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki Harran'da kilise yapısı ortaya çıkarılıyor

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden Harran Ören Yeri'nde yapılan kazı çalışmalarıyla 5. yüzyıla ait kilise kalıntıları ortaya çıkarıldı.


Magazin camiası bunu konuşuyor! Jennifer Lopez ve Ben Affleck sessiz sedasız boşandı

Dolu dizgin başlayan evliliklerinin bir süredir sallantıda olduğu konuşulan Jennifer Lopez ve Ben Affleck'in mart ayında sessiz sedasız boşandığı iddiası magazin gündeminde geniş yankı uyandırdı. Lopez ile yaşadıkları malikaneden eşyalarını taşıyan Affleck'in son zamanlarda eski eşi Jennifer Garner'ı ziyaret etmesi de söylentileri güçlendirdi.


Yolu kapatan konvoydaki gelin arabası zikzak çizerek ilerledi

Karabük'te düğün konvoyunda yer alan gelin arabası, 3 şeritli yolu kapatarak zikzak çizerek ilerledi. O anlar cep telefonuyla görüntülendi. Başka bir düğün konvoyu ise yolun iki şeridini trafiğe kapattı.


Laos'un başkenti Viyentiyan'da günlük yaşam

Laos'un başkenti Viyentiyan kentinde bulunan ve Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi (BRI) kapsamında 2023 yılında açılan tren istasyonu görüntülendi.


Gümüşhane'de anne ayı ve yavruları insanların yanına geldi

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Söğütağıl köyünde evlerin önüne kadar gelen anne ayı ve 2 yavrusu, köpeklere aldırış etmeden yiyecek aradı. https://haberglobal.com.tr/gundem/gumushanede-anne-ayi-ve-yavrulari-insanlarin-yanina-geldi-357508


Soğan saklamak için bu taktik bulunmaz nimet; Aylarca küflenmez, filizlenmez!

Soğanları uzun süre taze tutmanın etkili bir yöntemini arayanlar için bu tüyo bulunmaz bir nimet. Doğru saklama tüyosuyla çürümenin, filizlenmenin önüne geçebilirsiniz.


Depremi yaşayan minikler Sakarya’nın doğal güzelliklerine hayran kaldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ‘Nehrin Çocukları Risklere Karşı' projesi çerçevesinde 6 Şubat Depremi'ni Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yaşayan miniklere Sakarya'nın eşsiz güzelliklerini gezdirdi.


La Pasion Turca ne demek? La Pasion Turca kelimesinin Türkçe anlamı nedir?

Online dizi ve film platformu Netflix'in yeni dizisi La Pasion Turca en çok izlenenler listesine girdi. Türk-İspanyol yapımı olan dizinin adının ne demek olduğu araştırılmaya başlandı. Peki La Pasion Turca ne demek? La Pasion Turca Türkçe anlamı nedir?