MACY’S AKTIVIST GRUPLA SATıN ALMA GöRüşMELERINI SONLANDıRDı

Macy’s Inc (NYSE:M), Arkouse ve Brigade ile satın alma görüşmelerini, tekliflerinin “finansman konusunda kesinlik içermemesi ve ikna edici bir değer sağlamaması” nedeniyle Pazartesi günü sonlandırdı.

Duyuru, ünlü perakendeciyi 7,0 milyar dolara yakın bir fiyata satın almak isteyen aktivist grupla aylarca süren görüşmelerin ardından geldi.

Yatırımcıların Macy’s’in Arkhouse ve Brigade ile yollarını ayırmasını istemediğini öne süren yazının ardından M hisse fiyatı yaklaşık %15 düştü.

Arkhouse ve Brigade, Macy’nin hisselerine yüksek değer biçti

Arkhouse ve Brigade, Macy’s’i hisse başına 24,80 $’a kadar satın almayı teklif etti; bu da önceki kapanışa göre yaklaşık %30 prim anlamına geliyor.

Yine de yönetim kurulu, Macy’s’in bağımsız baş yöneticisi Paul Varga’ya göre teklifin “zorlayıcı bir değer sağlamadığına” oybirliğiyle karar verdi.

Pazartesi günkü haberin ardından Macy’s hisselerinin yılın en düşük seviyesine gerilediğini unutmayın.

Macy’s aktivist grupla görüşmelerden neden çekildi?

Macy’s “halka açık bir şirketin satın alınması için finansman elde etmek için geleneksel olarak gerekli olanın çok ötesine geçti” ve hatta Arkhouse ve Brigade’in “gizli bilgileri bir düzineden fazla güvenilir finansman kaynağıyla paylaşmasına” izin verdi.

Yine de perakendecinin Pazartesi günkü basın açıklamasına göre, bu aktivist grubun teklifi finansman açısından belirsizliğini koruyor.

Arkhouse’un bir zamanlar Macy’s ile vekalet savaşına girme planları vardı. Ancak perakende devi, yatırım firmasına 2024 yılının Nisan ayında yerleşmek üzere yönetim kurulunda iki sandalye teklif etti.

Macy’s hisseleri bu yıl hissedarlar için heyecan verici olmasa da, hala %3,64 oranında temettü getirisi sağlıyor ve bu da onu gelir yatırımcıları için cazip kılmaya devam ediyor.

M hisse fiyatı 2024’te neden zorlandı?

Macy’s, Şubat 2024’te yönetimi devralan CEO Tony Spring’in yönetimi altında geri dönüş yapmaya çalışıyor.

Büyük mağazalar zinciri yakın zamanda kendisiyle aynı adı taşıyan 150 kadar mağazayı kapatma planlarını açıkladı. Bunun yerine Macy’s, Bluemercury ve Bloomingdale’s’in önemli ölçüde daha iyi performans gösteren yeni lokasyonlarının açılmasına yatırım yapmaya karar verdi.

Yeni genel müdürü aynı zamanda şirketin alışveriş merkezlerindeki ayak izini daha küçük Macy’s mağazalarıyla genişletmeye de odaklanıyor.

Watch here:

Yine de kalıcı enflasyon, ilk mali çeyrekte satışlarının yıllık bazda %2,7 daha düştüğü Macy’s Inc için önemli bir olumsuzluk oldu. Genç alışveriş yapanların online alışverişi mağaza içi deneyime tercih etmesi nedeniyle Shein gibi firmalarla da rekabet etmekte zorlanıyor.

Wall Street şu anda M hisse fiyatı üzerinde fikir birliğiyle “tutma” derecesine sahip. Analistler ortalama 20 dolara kadar yükseliş görüyor ve bu da buradan %25’lik bir kazanç potansiyeline işaret ediyor.

The post Macy's aktivist grupla satın alma görüşmelerini sonlandırdı appeared first on Invezz

2024-07-15T14:57:42Z dg43tfdfdgfd