Sağlık & Fitness

Trending:


Uzmanı uyardı: 1980 öncesi doğanlar maymun çiçeğine karşı korunmalı

Prof. Dr. Rahmet Güner, Türkiye'de 2022-2023 yıllarında sınırlı sayıda maymun çiçeği vakası görüldüğünü belirterek, "Bugün de vaka görülmez, diye bir iddiada bulunmak mümkün değil; tabii ki vaka görülebilir ama önlemimizi alacağız, korunacağız. 1980 yılı öncesinde doğmuş olanlar aşılı oldukları için çiçek hastalığına karşı korunmalı. Dolayısıyla burada da çapraz bir korunma söz konusu, çiçek hastalığına karşı aşısı olanların M-çiçek...


Kahramanmaraş'ta yaşayan kadını görenler mavi ve kahverengi gözlerine inanamıyor

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yaşayan kadının göz renklerinin, "heterokromi" nedeniyle farklı olması görenleri şaşırtıyor.


Sahne ve sinemadan kazandığı bir yana... Eski kocalarının verdiği yüzüklerle servet yaptı: Boşana boşana bugünlere geldi

Son günlerde yıllar sonra kavuştuğu aşkı Ben Affleck ile boşanmasıyla gündemde olan Jennifer Lopez'in konuşulan tek özelliği bu değil. Artık 54 yaşına gelmesine rağmen korumayı başardığı gençleri kıskandıran fiziksel özellikleri de değil...


SON HABER: Gelin altınları taşıyamadı! 2 gün süren düğünde gelin ve damada kilolarca altın takıldı

Hakkarili iş insanı İsmet Ölmez'in yeğeni iş insanı Metin Ölmez ile Diş Hekimi Sümeyye Ölmez, Van'da yapılan düğünle evlendi. Çiftin 2 gün süren düğününe yurt içinden ve dışından kanaat önderleri, aşiret liderleri, iş insanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin davetli katıldı. İlginizi Çekebilir 5 MİLYON LİRA PARA VE 4 KİLO ALTIN 2 gün yemek ikramının yapıldığı düğünde çifte 5 milyon lira para ve 4 kilo altın takıldı. Takılan paralar...


1. sınıf kura çekimi ne zaman, sınıf belirleme kurası nasıl olacak? Sınıf belirleme kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

İlkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek. Veliler okulların başlamasına az bir süre kala sınıf belirleme kuralarına yönelik araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, sınıf belirleme kurası ne zaman?


Çöplerin yol kenarına atıldığını gören Tuğba Özay, öfkeden deliye döndü: Allah belanızı versin

Ünlü şarkıcı ve model Tuğba Özay, Bafa Gölü'nün girişinde gördüğü çöplerden dolayı veryansın etti. Çöpleri göstererek avazı çıktığı kadar bağıran Özay, "İğrenç zihniyetli pislik insanlar. Allah belanızı versin. Beni hasta ettiniz siz de hasta olasınız" dedi.


Kraliyet gelini 20 gün önce ilk kez anne olmuştu... Ne mücevher ne çiçek... Sadece bir tek istekte bulundu

Kim olursa olsun genç bir aileye yeni bir birey katıldığında yani bir bebek dünyaya geldiğinde yakınları onları hediye yağmuruna tutar. Altınlar, bebeğin kullanabileceği eşyalar, anneye özel hediyeler... Ve tabii ki yeni annenin bulunduğu hastane odasını hatta evini dolduran çiçekler.


MH370: The Plane That Disappeared Fragman

MH370: The Plane That Disappeared Fragman


Çiçek aşısı olduk mu, çiçek aşısı en son hangi yıl yapıldı? Çiçek aşısı kaç doğumlulara yapıldı?

Maymun çiçeği virüsünün dünyada yeniden yaygınlaşmaya Çiçek aşısı gündem oldu. Çiçek aşısı yaptıranların, maymun çiçeği virüsünden korunduğuna yönelik açıklamalar peşi sıra gelirken çiçek aşısı olup olmadığını merak edenler, çiçek aşısı en son ne zaman yapıldı, sorusuna yanıt arıyor.


Batı Nil virüsü uyarısı: Türkiye’de de vakalar görülmeye başlandı! Nasıl bulaşıyor, belirtileri neler? Kimler risk altında, nelere dikkat edilmeli?

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “Culex” türü sivrisineklerden bulaşan ve Batı Nil ateşine yol açan virüs salgınına karşı uyardı.


Kendisinden 54 yaş büyük efsane oyuncunun çocuğunu doğurmuştu… Evlilik sorusuna şaşırtan cevap

Magazin dünyası son zamanlarda oldukça ileri yaşta baba olan ünlü isimleri konuşmaya devam ediyor. Bu isimlerin başında da geçen yıl 83 yaşında baba olan efsane aktör Al Pacino geliyor…


DSÖ açıkladı: M çiçeği ve Covid-19 arasındaki farklar

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Salgın ve Pandemi Hazırlığı ve Önleme Direktörü Maria Van Kerkhove, temas yoluyla buluşan maymun çiçeği virüsünün, hava yoluyla bulaşan Covid-19 virüsü ile aynı olmadığını, bu iki hastalıkla ilgili yaşanan süreçlerin farklı olduğunu bildirdi.


Yaz aylarında sık kullanılıyor: Adet geciktirici ilaçları alırken nelere dikkat edilmeli?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Zeynep Banu Erdoğdu, tatilde adet erteleme hakkında önemli bilgiler verdi.


Dikkat! Bu hatalar kolesterolü uçuruyor! Kalp için büyük risk... Uzmanı ideal kolesterol formülünü 3 maddede açıkladı

Vücut için gerekli bir element olan kolesterolün belirli seviyelerde kalmasının önemini vurgulayan Dr. Öğretim Üyesi Özcan Sönmez, beslenme ve yaşam tarzında yapılacak düzenlemelerle kolesterol seviyesinin ideal değerlerde tutulmasının mümkün olduğunu söyledi. Sönmez, “Kolesterol değerleri belirli seviyeler üstüne çıktığında ölüm sebeplerinin başında gelen kardiyovasküler hastalıklar için ana risk faktörlerindendir” uyarısında bulundu.


'30 yıl önce bugün...'

Ünlü çiftin kızları 30 yaşına bastı.


HABERLER: Aşkları büyük ses getirmişti! Daren Gerede Erkaya, 22 yaş büyük sevgilisi Bilge Öztürk'ten ayrıldı

Bir dönem Megastar Tarkan ile yaşadığı birliktelikle adından söz ettiren avukat Bilge Öztürk, aradığı mutluluğu iki sene önce fotoğrafçı Bennu Gerede'nin oğlu Daren Gerede Erkaya'da bulmuştu. Kendisinden 22 yaş küçük Erkaya ile mutluluğunu gözler önüne seren Bilge Öztürk, birlikte çekilen fotoğraflarını kalp emojisi ile paylaşmıştı. Sürpriz aşka ilk yorum ise anne Bennu Gerede'den gelmişti. ANNEDEN ONAY ÇIKTI Birlikteliğe onay verdiğini ifade...


İstanbul Boğazı'nda Kaçak Villa İnşaatı İncelemeye Alındı

İstanbul Boğazı'nda, Vaniköy'de villa inşaatı görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü inceleme başlatıldığını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de konuya ilişkin açıklama yaptı.


Sivas’ta salçalık biber ve domates hasadı başladı

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde bin bir emekle yetiştirilen salçalık domates ve biber hasadı başladı.


Temmuz ayında hamile olduğunu duyurmuştu! Neslihan Atagülden aile fotoğrafı

8 yıl önce meslektaşı Kadir Doğulu ile nikah masasına oturan Neslihan Atagül, müjdeli haberi temmuz ayında vermiş ve hamile olduğunu duyurmuştu. Atagül'den ilk 'aile' fotoğrafı doğum gününde geldi.


Efeler’in fabrikasında kadınlar üretiyor

Efeler Belediyesi Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası, geniş ürün yelpazesi ve kadın emeğine verdiği önemle dikkat çekiyor.


Sürecin farklı olduğuna dikkat çeken DSÖ yetkilisi: "Maymun çiçeği (mpox), Covid-19 gibi yayılmıyor"

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Salgın ve Pandemi Hazırlığı ve Önleme Direktörü Maria Van Kerkhove, maymun çiçeği virüsünün Covid-19 ile aynı olmadığını vurgulayarak, "M çiçeği virüsü, Kovid-19 gibi (hava yoluyla) yayılmıyor. Bu yüzden Kovid-19 ile aynı durumun yaşanmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.


Batman'da hayvanlar gölette serinledi

Batman'da besiciler, hayvanlarını sıcaktan korumak için Kırkat Göleti'ne getirip, serinletiyor


İlk andan tanıdık gibidir: Ruh eşinizi bulduğunuzu nasıl anlarsınız?

Ruh eşi kavramı kişiden kişiye değişse de, ruh eşinizle karşılaştığınızı gösteren bazı belirgin işaretler vardır. Peki ruh eşinizi bulduğunuzu nasıl anlarsınız?


Türkiye'de en fazla Adana'da üretiliyor! Kanserden kalp hastalıklarına birçok faydası var

Adana'da hasadına başlanan ve geçen yıla göre ekim alanının yüzde 30 artış gösterdiği Yer fıstığında, yüzde 30 oranında da rekolte artışı bekleniyor. Öte yandan yer fıstığının hangi hastalıklara iyi geldiği tek tek açıklandı. İşte detaylar...


Antalya'da klima tamiri sırasında hayatını kaybetti

Antalya'da arızalanan klimasını tamir etmek isteyen elektrik ustası hayatını kaybetti.


Miniklere hem eğlendi hem keşif yaptı

Düzce Belediyesi Gündüz Bakım Evi öğrencileri Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Bilimsel çalışmaların yapıldığı ekipmanları dikkatle inceleyen minikler hem eğlendi hem de yeni bilgiler öğrendi.


Kozluk Berivan bebeği oyuncak marka patenti aldı

Batman'ın Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü El Sanatları Atölyesinde üretilip, yöresel kıyafetler ve yaşam tarzını yansıtan Kozluk Berivanı ve Kozluk Civanı olarak adlandırılan el yapımı bebekler Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek patent aldı.


Çocuklar kültür varlıklarının koruyucusu olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzurum’da çocukların kültür varlıklarına sahip çıkmaları ve tarihi eser kaçakçılığı konusunda farkındalık oluşması adına atölye çalışması düzenledi.


Atıştırmalıklara karşı bağımlılık oluşturuyor: Sağlık için riskli olan MSG vücudumuza nasıl etki ediyor?

Monosodyum glutamat (MSG), birçok işlenmiş gıdada tat artırıcı olarak kullanılan bir bileşendir.


"Taklitte dünyada bir numarayız"

"Taklitte dünyada bir numarayız" Satış hacminin gerilediği hazır giyim ve ayakkabı sektöründeki sorunları dile getirmek üzere Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ile Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya üçlü bir toplantıda basının karşısın...


Evlerinin bahçesinde çay içen 12 kişi ölümden döndü! '3 saniye ile kurtuldu'

Olay, 20 Ağustos akşamı ilçeye bağlı Sulumağara Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalle muhtarı Şehmuz Özer’in ailesi ve yakınları toplam 12 kişi bir araya gelerek çay içip, sohbet ederken, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan mermi önce duvara sonra demir korkuluklara çarptı. Ailenin yanına düşen yorgun mermi nedeniyle Şehmuz Özer şikayetçi oldu. İlginizi Çekebilir Olay karşısında şaşkınlık yaşayan ve magandalara karşı sosyal...


Erzincan'ın en çok tüketilen coğrafi işaretli meyvesi! Kansızlığa birebir, yağları eritiyor, kanı temizliyor! Sağlık açısından faydaları say say bitmiyor... Karaciğer, böbrek iyi gelmediği şey yok

Erzincan'ın coğrafi işaretli üzümü olan Cimin üzümünde hasat sezonu başladı. Sıfıra yakın şeker oranıyla sofraların vazgeçilmez lezzeti olan Cimin üzümü sağlık açısından da oldukça faydalı. Peki Cimin üzümü neye iyi geliyor? İşte detaylar...


Talas’ta kışa hazırlık günleri başlıyor

Talas Belediyesi tarafından “Talas’ta Kış Hazırlıkları” adıyla geleneksel olarak düzenlenen organizasyon eylül ayı başında start alıyor.


Barbaros Şansal, müjdeyi verdi; moda akademisi kuruyor

Bu yıl altıncısı düzenlenen Edremit Kitap Fuarı'nda sevenleriyle bir araya gelen ünlü modacı Barbaros Şansal, üretim ve istihdamı artırmak amacıyla bir moda akademisi kuracağını duyurdu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Edremit Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı, 19 Ağustos akşamı kapılarını açtı. Altınkum Fuar Alanı'nda...


Tokat'ta insan hayatı bu kadar ucuz mu?

Tokat-Niksar karayolunda iki kişinin eşya yüklü kamyonetin arkasında yaptığı tehlikeli yolculuk, trafikte korku dolu anlara sebep oldu. O anlar çevredeki diğer sürücüler tarafından kaydedildi.


Ancient Apocalypse Fragman

Ancient Apocalypse Fragman


Manisa'da çığlıklarına dakikalarca yardım bulamamıştı! Sude Naz dehşet anlarını anlattı

Manisa'da birlikte yaşadığı Yılmaz Akman (37) tarafından 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde öldüresiye dövülen 5,5 haftalık hamile Sude Naz A. (19) yaşadığı o anları anlattı. Sude Naz A., Yılmaz Akman'ın kendisini takip ettiğini fark ettiğini söylerken, "Köye götürmeye çalıştı. Gitmek istemeyince beni yumruklamaya başladı. Herkes uzun süre dayak yememi izledi. Yediğim dayaktan çok, çocuğumun gözü önünde olayın gerçekleşmesine ve onun o an...


Anaokulunda skandal! Görüntüyü izleyen anne suç duyurusunda bulundu... 'Çocuk her şeyin farkında'

Kağıthane’de anaokuluna yeni başlayan bir çocuğun okul bahçesinde unutulduğu iddia edildi. Anne Dilek Ergül, 2 saat boyunca anaokulu bahçesinde tek başına kaldığını iddia ettiği okul hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Görüntüleri sosyal medyada gören bir başka veli ise tepki göstererek çocuğunun kaydını anaokulundan aldı. Çocuğun okul bahçesinde dakikalarca tek başına ağladığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.


Demet Özdemir, Justin Timberlake'nin konserine gitti! İddialı tarzı dikkat çekti

Timberlake şu sıralar "The Forget Tomorrow World Tour" turnesi" kapsamında Avrupa'da. Turneye giden isimlerden biri de Demet Özdemir oldu. Ünlü isim, Almanya'nın Münih şehrinde gerçekleşen konserden birçok kare paylaştı. PEŞ PEŞE SIRALADI Adım Farah, Çilek Kokusu ve Aşk Taktikleri gibi projelerde boy gösteren güzel oyuncu Demet Özdemir, dünyaca ünlü şarkıcı Justin Timberlake'in konserinden yaptığı paylaşımlarla adından söz ettirdi. "DÜN GECE"...


Sokak ortasında demir sopayla öldüresiye dövülen hamile Sude Naz konuştu: Karnımdaki bebeği aldıracağım

Manisa'da birlikte yaşadığı Yılmaz Akman (37) tarafından 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde sokak ortasında öldüresiye dövülen 5,5 haftalık hamile Sude Naz A. (19) yaşadığı o anları anlatarak, "Daha önce de şiddet gördüm ancak çocuğum için göz yumdum. Karnımdaki bebeğimi ise aldıracağım" dedi. Olay, 15 Ağustos'ta Akhisar ilçesi Paşa Mahallesi Şehit ...


Sadakatsiz'in Asya'sı Cansu Dere, hayatına girecek erkekte aradığı özelliği açıkladı

Sadakatsiz dizisinde canlandırdığı Asya karakteriyle adından söz ettiren oyuncu Cansu Dere, hayatına alacağı erkekte aradığı özelliği açıkladı.


Yaşıtları evde otururken o kışın ördüklerini yazın satıyor, gençlere de örnek oluyor

Kırşehir'de emekli olduktan sonra kışın ördüğü örgüleri yaz mevsiminde kadın emek pazarında satışa sunan Fatma Toker, genç girişimcilere de örnek oluyor. Emekli olduktan sonra evde oturmak yerine yaptığı el işi ürünleri satan Fatma Toker (60), hem hobisini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.


Modern dünyanın damarları: Fiber optik kablolar

Modern dünyanın damarları: Fiber optik kablolar Dünya üzerindeki ilk denizaltı kablo hattı, 1850 yılında İngiltere ve Fransa arasında inşa edildi. Aradan geçen 150 yılın ardından kablolar hala güvensiz ve kırılgan. Büyük Okyanusta bulunan bir ada ülkesi olan Tonga, 2022 yılının ilk günlerinde, büyük bir volkanik patlamanın ardından karanlığa gömüld...


Roma'da bir kişi hırsızlık yapmak için girdiği evde kitap okumaya dalınca yakalandı

İtalya'nın başkenti Roma'da hırsızlık yapmak için bir eve giren kişi kitap okumaya dalınca ev sahibinin ihbarıyla yakalandı.


New York Valisi, röportaj sırasında ikram edilen pizzayı reddetti: Yüksek standartlarım var

T24 Dış Haberler New York Valisi Kathy Hochul, röportaj sırasında ikram edilen pizzayı reddederek bir parça bile tadamayacak kadar “pizza uzmanı” olduğunu ifade etti. Hochul, NY1 Washington Muhabiri Kevin Frey'in Demokratik Ulusal Kongre için Chicago'ya yaptığı gezi sırasında canlı yayında kendisinden bir ısırık almasını istemesi üzerine “Doğrusunu...


Zayıflamak istiyorsanız uzak durun: Kilo vermeyi engelleyen besinler

Diyetinizde yer alan bazı yiyecekler, çabanızı baltalayarak hedefinize ulaşmanızı zorlaştırabilir.


Ankara'da 4 kişiye ne oldu? Ankara'da maymun çiçeği virüsü mü görüldü? Maymun çiçeği karantinası iddiaları gerçek mi?

Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğuna dair iddialar üzerine, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir sağlık tesisinde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesiyle karantinaya alınan hasta bulunmadığı vurgulandı.


Limonla en iyi ikili: Deterjanlara taş çıkartıyor! Temizlik kat kat kolay ve pırıl pırıl oluyor!

Eşyalardan yara ve yanık tedavisine kadar pek çok alanda kendisini gösteren limon bu kez diş macunuyla birlikte mucizeler yaratıyor.


En son 26 yıl önce görülmüş! Sivas'ta kayda alınan dev yılan büyük paniğe neden oldu

Sivas'ta koyun otlatan iki kardeş, karşılarına çıkan 5 metrelik yılanı görünce büyük korku yaşadı. En son 1998 yılında görülen yılan, bölgede tedirginliğe neden oldu.


Durdurulmadan durmayı bilmek

Her birimiz yaşamımızı daha konforlu hale getirmek için çabalayıp dururuz. İnsan, tabiatı gereği her zaman daha fazlasını ister. Noksanlarını gidermek için çıktığı yolda aslında azaldığını çoğunlukla anlamaz. Her tamamlandığını sandığında eksildiğini bilse acaba kaç kişi aynı hızla ilerlerdi? İşte bu yazımızda evrenin bizlerle kurduğu iletişim çeşitlerinden biri olan “durdurulmaya” göz atalım istedim: Durmayı çoğunlukla geride kalma, bitme,...