SU GIBI INCE çORBAYı KOYULAşTıRMANıN PüF NOKTALARı!

Çorbayı stabil kıvamında tutmanın formülleri var. İnce çorbalar nasıl yoğunlaşır? Çorbanın kıvamı nasıl tutturulur?

Çorbanın kıvamının kesmemesi için malzemeler iyice terbiye edilmelidir. Kıvam alana kadar çorba kaynatılmalıdır. İşte çorba koyulaştırmanın püf noktaları...

Sulu Çorba Nasıl Koyulaşır?

Çorba ülkemizde herkesin severek tükettiği besinlerdendir. Birçok çorba tarifini yapmak için suyun dengesini ayarlamak da büyük önem taşır. Çorba çok sulu olduğu zaman istenilen lezzeti vermeyecektir. Eğer çorbanız çok koyu olursa da bu sefer istenilmeyen bir tat oluşacaktır. Sulu çorba nasıl koyulaşır ve sulu çorba koyulaştırma yöntemleri bu sebeple sık sık araştırılır. Eğer çorba içmeyi seviyorsanız fakat su dengesini ayarlayamıyorsanız bazı alternatif yöntemlerle kolaylıkla çorbanızı koyulaştırabilirsiniz.

Sulu çorba nasıl koyulaşır sorusu için şu yöntemler tavsiye edilebilir;

- Çorbanın çeşidine göre belirleyeceğiniz makarana veya bakliyat ürünleriyle çorbanızı koyulaştırmanız mümkündür.

- Un, yumurta ve yoğurt ile çorba terbiyesi hazırlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde kolaylıkla çorbanızı koyulaştırabilirsiniz.

- Çorbanın kıvamını arttırmak için tereyağı ve un kavurarak içine ekleyebilirsiniz. Kıvam alana kadar kaynattığınız çorbayı kolaylıkla koyulaştırabilirsiniz.

- Patates de çorba koyulaştırma yöntemleri arasında yer alır. Çorbanızın daha kıvamlı olması için çorbanın içine patates atın. Attığınız patates haşlandıktan sonra belnder yardımıyla çekin.

- Yüksek ateşte kaynatarak da fazla suyun buharlaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

- İki kaşık nişasta yardımıyla nişastayı soğuk suya koyun. İyice karıştırdıktan sonra çorbanın içine yavaş yavaş ilave edin.

- Bayatlamış ekmekleriniz varsa da bunları çorbaya atıp blenderdan geçirerek kolaylıkla çorbanızı daha koyu hale getirebilirsiniz.

2024-07-15T10:06:31Z dg43tfdfdgfd