"YüKSEK ENFLASYON E - TICARETTE TEMEL IHTIYACı öNCELIKLENDIRDI"

"Yüksek enflasyon e - ticarette temel ihtiyacı önceliklendirdi"

Fiyatların hızla artması tüketici alışkanlarında değişime yol açtı. E-ticaret platforumlarında yapılan alışverişlerde müşteri temel tüketim kategorilerine yöneldi. Pandemi ile birlikte ciddi bir ivme kazanan e ticarette satışlar da siparişlerde artışını sürdürürken yurttaşın önceliğini temel tüketime verdiği belirtildi.

Hepsiburada, e-ticarete başlamak isteyen işletmeler için satış öncesi hazırlık sürecini kısaltarak, bir yıl içinde 100 bin küçük ve orta ölçekli işletmeyi (KOBİ) e-ticarete taşımayı hedeflediğini duyurduğu toplantıda Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün, artan fiyatlarla birlikte müşterinin temel ihtiyaçlarını önceliklendirdiğini belirtti.

Şirketten verilen bilgiye göre, Hepsiburada müşterileri 2024 yılının ilk altı ayında temel tüketim kategorisinde en çok ilgiyi ıslak mendillere, bebek bezine, kağıt mendillere ve tuvalet kağıdına gösterdi. Islak temizleme mendilleri kategorisinde satışlar gecen seneye kıyasla 8 katına çıkarken, kağıt mendiller ve tuvalet kağıtlarında yaklaşık 10 kat artış kaydedildi.

Deterjan satışı 9 arttı

Doğum hızının tarihi düşük seviyelere indiği ülkede bebek bezlerinde satışlar 2 katına çıkarken, temizlik malzemelerinde ise sıvı deterjanlarda yaklaşık 9 kat, yumuşatıcılarda 4 kat ve bulaşık deterjanlarında yaklaşık 8 kat artış görüldü.

Gıda ve içecek kategorisinde ise müşterilerin en çok tercih ettiği ürün grubu kahveler oldu. Kahve kategorisini gazlı ve gazsız içecekler, helvalar, çikolata ezmeleri ve kuruyemişler takip etti. Kahve kategorisinde ve kuruyemişlerde satışlar yaklaşık 4 katına çıkarken, gazlı ve gazsız içeceklerin yanı sıra çikolata ezmelerinde 3 kat, helvalarda yaklaşık 5 kat, çikolata ezmelerinde 3 kat artış yaşandı.

Hedef bir yıl içinde 100 bin KOBİyi e-ticarete taşımak

Hepsiburada, Dünya KOBİ Gününde e-ticareti büyütecek anahtar teslim çözümlerini ve "Hepsiburada İş Ortağım" platformu üzerinden KOBİlere sunduğu destekleri tanıtarak, platforma eklenen yeni özellikleri paylaştı.

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün, şirketlerinin KOBİler için uçtan uca dijitalleşme desteği sağlayarak, yerli üreticilerin ve KOBİlerin ürünlerini Türkiye ve dünya ile buluşturduğunu belirtti.

Özgün, "Hepsiburada İş Ortağım portalındaki dönüşüm sayesinde, e-ticarete başlamak isteyen bir işletmenin 3 saat içerisinde ilk satışını yapabilmesine olanak sağlayacağız. Bu sayede önümüzdeki bir yıl içinde 100 bin işletmeyi e-ticarete taşımayı hedefliyoruz. Hepsiburada olarak amacımız ticaretin dijitalleşmesine liderlik etmek. Sahip olduğumuz teknolojik yetkinlikleri ve 25 seneye yakın tecrübeyi Türkiyenin KOBİlerini dijitale taşımak için kullanmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

5 milyon kişinin istihdamına katkı

Hepsiburada ekosistemiyle bugüne kadar 400 bin işletmeyi e-ticaretle tanıştırdıklarını ve 5 milyon kişinin istihdamına katkı sağladıklarını aktaran Özgün, şunları kaydetti:

"Hepsiburada olarak, lojistik, reklam ve finansal teknoloji çözümlerinin yanı sıra Hepsiburada İş Ortağım platformu ile KOBİlerin e-ticarete giriş bariyerlerini ortadan kaldırmayı ve e-ticaretteki başarılarını artırmayı amaçlıyoruz. Anahtar teslimi çözümlerimizle Türkiyenin KOBİlerini e-ticaretle tanıştırıyor, onları büyütüyor ve isterlerse e-ihracatla yurt dışına taşıyoruz."

"Satışların yüzde 68i iş ortaklarımızdan geliyor"

Özgün, Hepsiburadanın ilk çeyrekte bir önceki yılın birinci çeyreğine oranla sipariş adedinde yüzde 22, toplam satış hacminde yüzde 138 büyüdüğünü ve satışların yüzde 68inin pazar yerinden geldiğini vurguladı.

Özgün, "Hızlı ve sorunsuz bir kargo süreci, e-ticarette müşteri deneyiminin en önemli unsurlarından biri. İş ortaklarımızın ürünlerini HepsiJet ile 81 ile taşıyarak pürüzsüz bir kargo denetimi sunuyoruz. Bugün Hepsijet, satın alınan ürünlerin yüzde 82sini ertesi gün teslim ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni girişimcilere destek

Hepsiburada, Nisan ayında başlattığı programla, İş Ortağım platformuna katılan satıcılara yüzde 60a varan komisyon indirimleri, 1000 TL HepsiAds reklam bakiyesi ve 29,99 TLden başlayan avantajlı kargo fiyatları sunuyor. Satıcılar 5 bin TL değerinde alışveriş kuponu kazanarak rekabet güçlerini artırabiliyor.

Bugüne kadar Hepsiglobal ile 10 bin işletmeyi e-ihracata açan Hepsiburada, özellikle kadın girişimciler için özel bir program yürüterek, kadınların ekonomideki yerini güçlendirmeyi de hedefliyor.

2024-06-30T20:49:45Z dg43tfdfdgfd