Trending:


Öğrenciler kitaplarını bağışladılar

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri, Braille Okuma Yazma dersinde hazırladıkları braille yazılı çocuk hikaye kitaplarını Görme Engelliler İlkokulu’na hediye ettiler.


Yer: Bursa! Kardeşini bıçaklayıp, intihara kalkıştı

Olay, saat 13.00 sıralarında Orhangazi Caddesi’nde 4 katlı binanın 3'üncü katındaki dairede meydana geldi. Anneleriyle birlikte yaşayan Taner ve Caner P. kardeşler arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Taner P., mutfaktan aldığı bıçakla kardeşi Caner P.'yi sırtından bıçakladı. Ardından çıktığı balkona kendisini kilitledi. İhbarla bölgeye, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balkonda bağıran Taner P.'nin intihar etme...


Genç yaşta ölen Bahar Çiftçi’nin dairesi çöp ev çıktı

Tekirdağ Kapaklı ilçesinde evinde ölü bulunan 34 yaşındaki Bahar Çiftçi’nin kaldığı evin temizlenmesini isteyen apartman sakinleri yetkililerden yardım istedi.


Elazığ'da dehşete düşüren olay! Cani, tartıştığı kız arkadaşı Selen Akpolat’ı katletti

Elazığ’da yirmi altı yaşındaki Fırat Bulut, tartıştığı kız arkadaşı Selen Akpolat’ı (26) tabancayla vurup öldürdükten sonra yaşamına son verdi.


Yavru karaca Sinop’ta tedavi altına alındı

Orman’da bitkin halde bulunan yavru karaca Sinop’ta tedavi altına alındı.


Doğuştan sezgileri kuvvetli 3 burç!

Hayatınızda hiç her hissettikleri gerçek olan, düşündükleri şaşmaz insanlar var mı? Sezgileri kuvvetli insanlar, etraflarındaki kişilerin ne düşündüklerini güçlü hisleri ile anlayabilirler. İşte adeta doğuştan sezgileri kuvvetli 3 burç…


İBB duyurdu: Metrobüs durağının üst geçidinde 75 gün sürecek çalışma başlıyor

İstanbul’un yoğun metrobüs istasyonlarından biri olan Yenibosna’da yaya üst geçidi inşası başlayacak. Yeni üst geçidin inşasının 75 gün süreceği bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenibosna Metrobüs İstasyonu Yaya Üst Geçidi’ni yeniden inşa edeceğini duyurdu. Çalışmalar, D-100 Karayolu’nun Edirne ve Ankara yönlerinde 75 gün süreyle şerit d...


Tokat'ta parkta oynayan çocuğun omzuna yorgun mermi isabet etti

Tokat'ta parkta oynayan çocuğun omzuna yorgun mermi isabet etti


Trakya'da sarı yeşil tonlarda açan ayçiçeği güzelliği

Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmınının karşılandığı Trakya'da, sarı yeşil tonlarda açan ayçiçeği güzelliğiyle de hayran bırakıyor.


Kadınlara özel sosyal tesis 6 günde iki bin misafir ağırladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlar için hizmete açtığı Kocaali Sosyal Tesisleri, bu sezon da kapılarını açtı. Hizmetleri ve olanaklarıyla kadınlara önemli ayrıcalıklar sunan tesis, Türkiye’nin dört bir tarafından ve yurt dışından gelen tatilcilerin ilgi odağı oldu. Tesiste sadece 6 günde iki bin misafir ağırlandı.


Erzincan’da çocuklar bu yaz spora doyacak

Erzincan’da çocukların fiziksel, duygusal gelişimlerine katkı sunmak ve keyifli bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla, 7-14 yaş arası çocuklar için ücretsiz yaz spor okulları açılıyor.


Diyetisyenden su uyarısı: “Yaz aylarında yeterli su tüketimi önemli”

Medical Park Ankara Hastanesi’nden Diyetisyen Mehmet Çağatay Emre, vücutta gerekenden fazla sıvı kaybının dehidrasyona yol açacağını belirterek, “Yaz aylarında yeterli su tüketimi önemli” dedi.


Çöpe atanlar kafalarını duvara vuruyor! Şifası kabuğunda gizlenen kuruyemiş

Kuruyemişler birçok vitamini içeriyor. Kuruyemişler tok tutucu özelliğe sahip. Peki hangi kuruyemişin kabuğu şifalı?


Aksaray’da çorba evlerinin sayısı artırılıyor

Aksaray Belediyesi, öğrencilerden hasta yakınlarına kadar geniş yelpazede kişiye hitap eden ve vatandaşta büyük memnuniyet sağlayan çorba evlerinin sayısını artırma kararı aldı. Çorba evlerinin bir yenisi de üniversite otobüs durağı karşısı Azmi Milli Müzesi bahçesine kuruldu.


Sevencan, yeni kitabıyla okuyucularıyla buluşuyor

Yalovalı Araştırmacı-Yazar Muhsin Sevencan, sekiz yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan yeni kitabı “Beşinci Kol Faaliyetlerinin Hedefindeki Sultan: II. Abdülhamid Han” ile okuyucularıyla buluşturuyor.


Bartın’da parkta kanlar içerisinde ceset bulundu

Bartın'da bir parkta kanlar içerisinde erkek cesedi bulundu. Şahsın cesedinin yanında ise Zonguldak'ta polis olarak görev yapan babasına ait beylik tabancası bulundu.


Korkunç olay! Ağabeyini bıçaklayıp, balkonda harakiri yaptı

Gemlik'te meydana gelen olayda bir kişi önce ağabeyini bıçakladı, ardından eve kendisini kilitleyerek balkonda harakiri yaptı. İlginizi Çekebilir Olay, Gemlik ilçesi Orhangazi Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, T.P. isimli genç önce evde tartıştığı ağabeyini sırtından bıçakladı. Daha sonra kendisini eve kilitleyerek balkonda harakiri yaptı ve ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık...


Dünya yapay zekaya ne kadar hazır?

Dünya yapay zekaya ne kadar hazır? Uluslararası Para Fonunun (IMF) çalışması, ülkelerin yapay zekanın potansiyel faydalarından yararlanma ve riskleri yönetme konusunda farklı hazır bulunuşluk aşamalarında olduğunu ortaya koydu. IMF, "Dünyanın Yapay Zeka İçin Hazırlığının Haritalanması, Beklentilerin Farklılaştığını Gösteriyor" başlıklı blog yazısı ...


Genç kadını öldüren katil sevgili olayın ardından hayatına son verdi

Elazığ’da Fırat Bulut (26), tartıştığı kız arkadaşı Selen Akpolat’ı (26) tabancayla vurup öldürdükten sonra 7 katlı binanın çatısından atlayarak intihar etti.


Yemeksepeti’ne Brandverse Awards’tan ödül

Marketing Türkiye & BoomSonar iş birliğiyle hayata geçirilen, pazarlama ve iletişim sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Brandverse Awards'ta, Yemeksepeti'nin “1 Ye 1 Hediye” kampanyası, E-Ticaret kategorisinde ödüle layık görüldü.


755 gram dünyaya geldi! 92 gün yoğun bakımda kalan Mercan bebekten haber var

Türkiye'nin 8'inci Özel Kadın Doğum Hastanesi ve aynı zamanda Sağlık Bakanlığı tarafından 2024 yılında anne sütü yeni doğan yoğun bakım değerlendirmesinde Antalya birinciliğinin sahibi olan Vitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde, Selami ve Buse Değirmenci çiftinin 26 haftalık 755 gram ağırlığında bebekleri dünyaya geldi. Mercan Çınar adını verdikleri bebekleri 92 gün yoğum bakım yaşam mücadelesini kazandı. 2 kilo 500 gram ağırlığına...


İztuzu Plajı'nda caretta yuva sayısında artış: Rekora gidiyoruz

Avrupa'nın en iyi kumsalları arasında gösterilen, Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'ndeki, dünyaca ünlü İztuzu Plajı, nesli tükenmekte olan caretta caretta türü deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapıyor. DEKAMER Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska, İztuzu'nda mayıs ayında başlayan yuvalama sayısının 503'e ulaştığını, carettaların iyi beslenerek ürettikleri yumurtaları uygun yerlere bıraktıklarını söyledi. Prof. Dr. Kaska, "Deniz kaplumbağalarının...


Cam kesiği sandılar, hastaneye gidince hayatlarının şokunu yaşadılar

Tokat'ta parkta oynayan top oynayan 10 yaşındaki çocuk bir anda yere yığıldı. Hastaneye giden aile çocuğa yorgun mermi isabet ettiğini öğrenip şoke oldu.


Kırşehir’de nar ve incir yetiştirdi

Kırşehir'de yaşayan bir vatandaş hobi bahçesinde nar yetiştirdi.


Kent meydanı projesinde yeni aşama

Düzce Belediyesi tarafından ‘şehrin kalbinde büyük dönüşüm’ sloganıyla başlatılan Cedidiye Kent Meydanı Projesi’nde yeni bir aşamaya geçildi. Projenin birinci etabının uygulandığı cami ve ticarethanelerin bulunduğu bölümde zemin yenileme çalışmaları başladı.


Fabrikanın bahçesinde yangın çıktı

Düzce’de mutfak mobilyaları üretilen fabrikanın bahçe kısmında yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın fabrikaya ulaşmadan söndürüldü.


Karısını öldürmeye böyle gelmiş

Karısını öldürmeye böyle gelmiş İzmirdeki olay, 22 Haziran günü saat 01.30 sıralarında Duatepe Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir çocuk annesi Gülsüm Mertoğlu (33), boşanma aşamasındaki kocası S.M. (38) tarafından kalbinden, sırtından ve karın boşluğundan defalarca bıçakladı. S.M. kaçarken, yaralı kadın olay yerinde hayatını kay...


Kurban Bayramı’nda ziyaretçi rekoru kırdı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan ve kartal yuvası görünümü, mimari ve tarihsel özelliğiyle dikkati çeken İshak Paşa Sarayı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 15 bin 850 yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.


Deniz Akkaya ile kızı Ayşe arasında sular durulmuyor! Ünlü isim mesajları ifşa etti

Son dönemde kızı ile yaşadığı sorunları sosyal medya hesabında yayınlayarak gündem olan Deniz Akkaya, X hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Ünlü isim, kızına küfrettiği mesajları ifşa etti.


Antalya’da lüks tripleks villa yangını: Villa sakinleri sokağa döküldü

Antalya'da bir sitedeki lüks tripleks villada çıkan yangın, korkuya neden oldu. Villa sakinleri kendilerini dışarıya atarken, itfaiye ekiplerinin yangını söndürmek için sergilediği mücadele dikkat çekti.


Biri cinayet biri şüpheli ölüm!

Biri cinayet biri şüpheli ölüm! Elazığda kız arkadaşını silahla öldüren kişi, 7 katlı binadan atlayarak hayatına son verdi. AAda yer alan habere göre Fırat Bulut (26) ve kız arkadaşı Selen Akpolat (26) arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bulut, silahla Akpolatı vurarak olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yeri...


Ortalık adeta mahşer yeri gibiymiş! 15 kişinin öldüğü yangın gecesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki bölgede çıkan anız yangınına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde vatandaşların alevlerin arasında kalan koyunları uzaklaştırmaya çalıştığı görülürken, geceyi kızıla boyayan alevlerin dehşeti bir kez daha gözler önüne serildi.


Kız arkadaşını silahla öldüren şahıs, 7 katlı binadan atlayarak intihar etti

Elazığ'da tartışma yaşadığı kız arkadaşı Selen Akpolat'ı silahla vurarak öldüren Fırat Bulut, olay yerinden kaçarak girdiği 7 katlı bir binadan atlayarak intihar etti.


Yunanistan'ın Thassos Adası'nda fiyatlar güneşten çok yakıyor! '2 içeceğe evin tapusunu bırakıyoruz!'

Yazın en çok rağbet gören turizm merkezlerinden olan Bodrum'da pek çok beach yerli turisti isyan ettiriyor. Kurban Bayramı tatilinde ise Yunanistan'ın tanıdığı 'kapıda vize' uygulaması büyük ilgi gördü. Yunan adalarına bayramda yalnızca Türkiye'den 50 binin üzerinde turist akın etti. Fiyatlar birçok kişi için makul bulunsa da Thassos Adası'nda bulunan bir beach'teki fiyatlar sosyal medyada gündem oldu. İşte detaylar…


Teoman o kısacık saçlara şarkı sözü yazmıştı: Serseri Aşıklar

Fransız sineması deyince, akla gelen ilk klasiklerden biri, hiç şüphesiz À bout de Souffle, Türkçe adıyla Serseri Aşıklar'dır. Yönetmen Jean Luc Godard'ın ilk uzun metrajlı filmi olan bu eser, Fransız yeni dalga akımının da ilk ve en önemli yapımlarından biri olarak kabul ediliyor. Paris sokaklarında geçen bu senaryo, aynı zamanda 1952 yılında yayı...


Osmanlı kuş sarayları 5 asırdır güzelliğini korunuyor

Osmanlı Devleti'nde kuşların yuvası olması amacıyla 16. yüzyıldan itibaren bazı camilerin, medreselerin ve türbelerin duvarlarına yapılan kuş evleri, bugün hala birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor.


Halkın ayağına giriyorlar ücretsiz yapıyorlar

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler kanserin belirtileri tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Bilgilendirme sonunda ise ücretsiz olarak sağlık taraması yapılıyor.


Memiş, “Her Ay Yeni Bir Rekor Yolda” Diyerek Vatandaşları Uyardı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altının yolculuğu başlıyor” diyerek altın piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yatırımcıları uyardı! İşte sizlerle altın fiyatlarının yükseleceği o tarih ve altın piyasası ile ilgili son gelişmeler...


İlginç tırnaklar, tek bacaklı taytlar; işte pistlerin en hızlısı Flo-Jo | 60 Saniyede Olimpiyatlar

Uzun tırnakları, tül ya da tek bacaklı taytları, renkli makyajı ve kıyafetleri ile pistin üstünde adeta parlıyordu… Florence Griffith-Joyner, namıdiğer Flo-Jo, her zaman renkli ve ilgi çekici bir atletti. Tek elindeki uzun tırnakları görenler, hikâyesini öğrenmek için "Neden tek el?" diye sorardı. O ise, "Bayrak yarışındaki batonu almak için diğer elime ihtiyacım var" derdi. Berna Abik'in sunumuyla dünden bugüne Olimpiyat tarihinde yaşanan olayların anlatıldığı '60 Saniyede Olimpiyatlar'ın yeni bölümünde 38 yaşında hayatını kaybeden efsanevi atlet Florence Griffith-Joyner'ın nasıl 'dünyanın en hızlı kadını' olduğu anlatılıyor.


Enfes gümüş temizliği

Gümüş takılar, kullanım sıklığı, yağ kir ve birçok dış etkenlerden dolayı kirlenir. Zamanla renk değiştirerek parlaklığını kaybederler. Gümüşçülerde satılan gümüş temizleme sularıyla gümüşü temizlemek yerine evde kendi kendinize gümüş temizleyebilirsiniz. Peki, gümüş nasıl parlatılır? Gümüş nasıl temizlenir? Kararan gümüş temizliği nasıl olmalıdır? Detaylar haberimizde…


Uganda's national parks attract safari enthusiasts with wild animals

WESTERN REGION, UGANDA - JUNE 22: Uganda's national parks, which are among the largest natural habitats of the continent, attract the attention of safari enthusiasts with wild animals.


Kadını denize atmaya çalışan kişi polisin müdahalesiyle engellendi

Maltepe'de tartıştığı kadını denize atmaya çalışan kişi, polislerin müdahalesiyle engellendi. Kadın denize atılmaktan son anda kurtulurken o anlar cep telefonu kameralarına böyle yansıdı.


Dünya mirası tatilde 3 bin kişiyi ağırladı

Batı Karadeniz’in en eski yerleşim yeri olarak bilinen Konuralp, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turistlerin uğrak noktası haline geldi.


Nilüfer Sanat Atölyeleri’nde yaz dönemi başlıyor

Nilüfer Belediyesi, “Yaşamın ritmine sanat katıyoruz" sloganıyla yaz dönemi sanat atölyelerinin kapılarını açıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında 15 farklı branşta düzenlenecek atölyeler, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.


Sahte zeytinyağı nasıl anlaşılır? Meğer anlamak bu kadar kolaymış!

Zeytinyağı Türkiye'deki birçok insan tarafından tüketiliyor. Çünkü yemeklere lezzet katmasının yanı sıra sağlıklı olarak ön plana çıkabiliyor. Peki, sahte zeytinyağı nasıl anlaşılır? Bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, ''meğer anlamak bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…


20 bin yıllık buzullarda saatlerce yürüdüler

Türkiye'nin rakımı en yüksek ikinci yeri olan Hakkari'nin Cilo Dağları'nın eteklerindeki Cennet ve Cehennem Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olmaya devam ediyor.


Estetiğin önüne geçen trend: “Dopamine dressing” nedir?

Sürekli gelişen moda dünyasında "Dopamine dressing" kavramı, estetiğin ötesine geçen bir trend olarak ortaya çıktı.


Yağ yakıcı su! Bu baharatı mutfağınızdan eksik etmeyin haftada 5 kilo zayıflatıyor

Haftada 5 kilo verdiren çubuk tarçın adeta kalorilerle savaşıyor. Yağları eriten tarçınlı suyu sabah akşam tüketebilirsiniz. İşte detaylar...


Dükkanın içindeki mezar görenleri şaşırtıyor! Önünden geçen dua ediyor

Bursa'nın tarihi semtlerinden Tophane'de bir apartmanın altındaki dükkanın içerisinde yer alan mezar görenleri şaşırtıyor. Camekan içerisinde bulunan mezarın önünden geçenler önce bir şaşkınlık yaşarken, daha sonra dua ediyor. Kabrin kendi yaptırdığı dergaha gömülen Takkeci Sinan Efendi'ye ait olduğu ifade edilirken, bölgede bir çok apartmanın altında kabir olduğu kaydediliyor.


SON DAKİKA HAVA DURUMU! Sıcaklıklar düşüyor mu? 5 kent için sağanak uyarısı...

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize, Artvin ve Hakkari çevreleri ile Ordu ve Giresun’un iç kesimleri, Van ve Ağrı'nın doğusu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarında önemli bir...