Otomobil

Trending:


Kapadokya’da alternatif turizm çeşitliliği artıyor

UNESCO Dünya doğal ve kültürel miras listesinde yer alan ve yılda yaklaşık 5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde her geçen gün, turizm çeşitliliği de artıyor.


ÖSYM, 2024-YKS sonuçlarının sayısal verilerini açıkladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme puanlarına göre, Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) 59, sayısalda 162, sözelde 3, eşit ağırlıkta 5, dilde 13 aday 550 ve üstünde puan aldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2024-YKS sonuçlarına ilişkin sayısal verileri açıkladı. İlginizi Çekebilir Verilere göre, TYT'ye başvuran 3 milyon 120 bin 870 adaydan 301 bin 508'i, Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) başvuran 2 milyon 19...


Bahçeye giren köpek tavuğu telef etti

Elazığ’da evin bahçesine giren köpek, tavuğu telef etti.


Mission Impossible sahnelerini çeken Tom Cruise, uçaktan sarkarak son çılgın numarası yaptı

Tom Cruise, Mission Impossible çekimlerinde Oxfordshire'da uçağın kenarına asılı görüntülendi. 62 yaşındaki aktör, sarı bir çift kanatlı uçağın altında tehlikeli bir sahne gerçekleştirdi. Gabriel rolündeki Esai Morales da sette yer aldı. Çeşitli nedenlerle kesintiye uğrayan filmin vizyon tarihi 23 Mayıs 2025. Kadroda Simon Pegg, Ving Rhames ve Hayley Atwell gibi isimler bulunuyor.


Sarıkamış’ta baraj suyu çekildi

Sarıkamış’ta baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte çekilen suyla birlikte köy camisi, köyde bulunan Rus kilisesi ile ağaçlar ortaya çıkmaya başladı. Baraj suları içerisinde yeşeren ağaçlar ise kartpostal görüntüler ortaya çıkardı.


Dalgıçların deniz dibi temizliği sırasında gezi teknesi paniği

Sinop'ta liman içinde dalgıçların deniz dibi temizliği yaparken limana giren bir gezi teknesi paniğe neden oldu. Sinop İskelesi limanında gerçekleştirilen su altı temizliği sırasında gezi teknesi, dalgıçlar arasında panik yarattı. Olayın ardından polis ekipleri gerekli işlemleri gerçekleştirdi.


Zonguldak halkına aşure ikram ettiler

Zonguldak Sosyal Gelişim Derneği, Aşure Günü sebebiyle hazırladıkları aşure tatlılarını Zonguldak halkı ile paylaştı.


Aile sağlığı merkezinde 3 doktor birbirine girdi

Samsun'da bir aile sağlığı merkezinde 3 doktor arasında kavga çıktı. Yaşanan olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı.


Anne ve babası güçlükle ayakta durabildi! Elveda Melisa!

Anne ve babası güçlükle ayakta durabildi! Elveda Melisa! Muğlada kaza, 13 Temmuzda Ula ilçesi Akyaka Mahallesi girişinde meydana geldi. Denizliden gezi için Muğlaya hareket eden Mehmet Doğu idaresindeki tur minibüsü, iddiaya göre freninin boşalması sonucu, yol kenarında park halindeki 3 araca çarptı. MELİSA OLAY YERİNDE CAN VERDİ DHAda yer alan hab...


Gram altın bir saat içinde neden fırladı?

Bugün gram altın fiyatları, 17:05 ile 18:08 saatleri arasında 12 TL'lik ani bir yükseliş yaşadı. Gram altın bu süreçte yeni bir rekor seviyeye ulaştı.


Gençler eğlenerek kültürlerini tanıyacak

Gölcük'te düzenlenecek olan yaz etkinliği ile gençler geleneksel sanatlardaki yeteneklerini keşfedecek.


Fethiye’de Caretta Carettalar ilgi odağı haline geldi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan ve şehir merkezinden geçerek Salı Pazarı Meydanı'ndan denize dökülen kanal, caretta carettaların beslenme noktası haline geldi. Caretta carettalar salı pazarına alışverişe gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.


Balayında olan Burak Sergen'den yeni video

Kendisinden 26 yaş küçük Gizem Şağban ile dünyaevine giren ve 4. kez damat olan ünlü oyuncu Burak Sergen ultra lüks balayı odasını takipçilerine gösterdi.


Diş sıkmanın yol açtığı sorunlara dikkat!

Birçoğumuz stresli, gergin ve sinirli olduğumuzda dişlerimizi sıkarız. Bu şekilde kısa dönemli diş sıkma ve gıcırdatma durumları çoğu kişi için problem teşkil etmez. Ancak bu düzenli olarak tekrarlar veya uzun süreli hale gelirse o zaman problem olmaya başlar. Bu tür bir diş sıkma problemine “bruksizm” denir. Bu durum uzun süre devam ettiğinde dişlere, çene eklemine ve ağız sağlığına olumsuz etkileri olduğunu da biliyoruz.


Anoreksiya için yeni bir tedavi ufukta

T24 Dış Haberler Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekip, bir yeme bozukluğu hastalığı olan anoreksiya nervozanın nedeninin saptandığını ve bununla birlikte olası bir tedavinin de bulunabileceğini ileri sürdü. Anoreksiya, hem erkekleri hem de kadınları etkileyen, ancak çoğunlukla genç kadınlarda görülen ve tüm psikiyatrik bozuklukların en ...


Mehmet 5 yaşındaydı... Öldüren piknik!

Mehmet 5 yaşındaydı... Öldüren piknik! Samsunun Vezirköprü ilçesinde yürekleri yakan bir olay yaşandı. Ailesi ile pikniğe giden Mehmet Gedik (5), serinlemek için Altınkaya Baraj Gölüne girdi. GÖZDEN KAYBOLDUĞUNU FARK ETTİLER DHAda yer alan habere göre bir süre sonra Gedikin gözden kaybolduğunu fark eden ailesi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildi...


Depremde ölen oğlunun sevdiği çizgi film karakterlerini örüyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremde 14 yaşındaki oğlunu kaybeden Hatice Kılıç, evladının sevdiği çizgi film karakterlerine benzetip ördüğü amigurumi bebekleri satarak geçimini sağlıyor.


Gözlük ihtiyacını ortadan kaldırabileceği iddia ediliyor: Göz yogası gerçekten işe yarıyor mu?

Son günlerde sosyal medyada popüler olan göz yogasının, gözlük ihtiyacını ortadan kaldıracağı iddia ediliyor.


Yılan Haberleri: Sahilde görüldü! İlginç başlı ve kulaklı yılan

Aşırı sıcak bir ülke olduğu için Türkiye'de pek çok yılan türü görülürken, Muğla'nın Fethiye ilçesinde pek çok kişinin ilk defa karşılaştığı bir yılan türü görüntülendi. Fethiye Limanı yakınlarındaki kayalıklarda görüntülenen ilginç görünümlü yılan bir süre sonra gözden kayboldu. İlginizi Çekebilir Yılanı görüntüleyen vatandaşlardan Deniz Kuşseven isimli şahıs ilk defa böyle bir sürün genle karşılaştığını belirterek “Tatil için Fethiye'ye...


Diyarbakırlı Ramazan Hoca’yı akıl hastası bir genç mi öldürdü yoksa sanık sadece bir tetikçi mi?

Ramazan Pişkin’i ‘planlayarak kasten öldürmekle” suçlanan Erkan Baykut, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı ve indirim uygulanmadı.


Binance’in BNB Chain, ölçeklenebilirliği artırmak için opBNB katman-2 test ağını başlattı

Binance’in BNB Zinciri, ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeye yönelik stratejik bir hamleyle opBNB katman-2 test ağını başlattı. İlk olarak 19 Haziran’da tanıtılan opBNB, uzun süredir devam eden ölçeklenebilirlik zorluklarına çözüm getirerek BNB Zincirinin performansını ve verimliliğini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. Optimism OP Stack üzerine ...


Can dostların parklarına özel bakım

Kuşadası Belediyesi tarafından köpeklerin sahipleriyle beraber daha keyifli zaman geçirebilmeleri için açılan ‘Pako Köpek Eğitim Parkı'nda' bakım onarım çalışması yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, parktaki eskiyen eğitim ünitelerinin bağlantılarını yenileyerek yıpranan ahşap parçaları yenileriyle değiştirdi.


Allı Turnalar ve Pelikanlardan gün batımında görsel şölen

Gölbaşı’nda bulunan Mogan Sel Kapanı pelikan ve flamingolara ev sahipliği yapıyor. Akdeniz havzası ülkeleri arasında en fazla Ankara'yı yaşam alanı olarak kullanan flamingolar ve pelikanlar, Ankara’nın göletlerinde gün batımında objektiflere yansıdı.


Sesi Çok Güzel yarışmasında ünlenen Mutlu Kaya'nın son hali

Ses yarışmasıyla ünlenen Mutlu Kaya, sosyal medyadaki son paylaşımına düştüğü notla dikkat çekti.


Akıl - demokrasi - fanatizm

"Sorgulamamak" kalabalık psikolojisinin önemli bir özelliğidir. Bireyin yaradılışıyla ve özellikle daha az eğitimli "kalabalıklarda" yetişirken getirdiği bir tür "içsel ilkellktir". Birey topluluğun parçası olunca, önceki "güvensizliğinin" yarattığı güçsüzlük sona ermektedir. Bireyin zihninde oluşan "gaddar-müstebit" hükümet özlemi, gaddarlığın ta kendisidir


Giresun yaylalarında mantar bereketi

Giresun yaylalarında, havaların yağışlı gitmesi nedeniyle bu yıl mantar bolluğu yaşanıyor. Vatandaşlar, yaylalara mantar toplamak için akın ediyor. Toplanan mantarlar genellikle günlük olarak tüketilse de, ilerleyen günlerde tüketmek için turşusu da kuruluyor.


Urla'da çiçek hırsızlığı kamerada

Urla'da çiçek hırsızlığı kamerada Bahri KARATAŞ / URLA (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Urla ilçesinde, kimliği belirsiz kişi iş yeri önünde saksıya dikili çiçeği yerinden sökerek, çaldı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.Olay, 11 Nisan saat 21.00 sıralarında Hacı İsa Mahallesi'nde meydana geldi. Lokanta işleten Anıl Durak sabah iş yerini açmay...


Baza içerisinde battaniyede sarılı ceset bulundu

Kırşehir'de bir vatandaş hurda toplarken baza içerisinde battaniyeye sarılı halde erkek cesedi buldu.


Doğaseverler Hakkari’yi keşfediyor

Cilo Doğaseverler Kulubü ve Yüksekova Turizm öncülüğünde yapılan doğa turu kapsamında 78 doğasever Kaval Şelalesi'ni gezdi.


Muş'ta kadınların yayla mesaisi sürüyor

Muş'ta havaların ısınmasıyla sürülerini yaylalara çıkaran kadınların zorlu mesaileri devam ediyor.


Serada 100 kilo kenevir yiyen koyunlar kendinden geçti

T24 Dış Haberler Yunanistan'ın Teselya kenti yakınlarındaki orman yangınları, sıcak hava dalgaları ve seller koyunların önemli otlak alanlarını yok etti. Bu nedenle koyunların tıbbi kenevir üreten bir serayı istila ettiği görüldü. Sera yetkilisi, ürünlerin aşırı hava koşullarından dolayı çok zarar gördüğünü ve koyunların içeri girdikten sonra gerid...


İtalya kavruluyor! Sıcak havalar can aldı

İtalya'da yüksek sıcaklıklar sebebiyle yarın için 13 kentte "kırmızı" alarm verildi. Son haftalarda etkisini gösteren yüksek hava sıcaklıkları sebebiyle 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


Fit haliyle takipçilerinden övgü aldı! TATİLE ÇIKTI

Oyuncu Serkay Tütüncü ile yaşadığı aşkla magazin gündeminden düşmeyen Zeynep Bastık, tekne tatilinden bikinili fotoğraflar paylaştı. Bodrum'da sezonun yorgunluğunu atan şarkıcı, fit haliyle takipçilerinden övgü aldı.


Eşini ve çocuklarını ziyarete yollayıp canına kıydı! Eve girenlerin karşılaştığı manzara çok fena

Denizli'de, kendisinden haber alamayan yakınları 40 yaşındaki Cemil Eviyakınoğlu'nu evinde kalorifer borusuna asılı halde buldu. Eviyakınoğlu'nun eşi ve 2 çocuğunun bir süre önce ziyaret amacıyla Artvin'e gittiği, şahsın olay anında evde yalnız olduğu öğrenildi.


Ankara'da günlük yaşam

Başkent Ankara'da sıcak havalar etkisini sürdürdü.


Restoration of frescoes at Sumela Monastery in Türkiye

The frescoes on the walls of the Mother Rock Church in the famous Sumela Monastery


Stranger Things 5. Sezon Altyazılı Kamera Arkası


Köpekten kaçarken feci şekilde can verdi

Olay, İsabeyli Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bisikleti ile seyir halinde olan Furkan Berk Şahin (24), Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nden geçtiği sırada bir anda tarladan çıkan köpeğin saldırısına uğradı. İlginizi Çekebilir Köpekten kaçmak için manevra yapan bisiklet sürücüsüne aynı yönde ilerleyen D.K. idaresindeki motosikletli kurye çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan Şahin ağır yaralandı. Kazayı görenler...


240 hane boşaltıldı! Elektrikler kesildi! Alevler 2. gününde!

240 hane boşaltıldı! Elektrikler kesildi! Alevler 2. gününde! Manisanın Soma ilçesi Deniş Mahallesindeki ormanda, dün saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. ARAZİ ENGEBELİ RÜZGAR VAR Yangın, engebeli arazi koşulları ve rüzgarın da etkisiyle Tekeli Işıklar Mahallesinin üst bölümüne, ardından Bayat Mahallesine sıçradı. BÖLGEDE ELEKTRİKLER KESİLDİ DHAda...


Güncel Öztürk Yüzdeki dolgunluğu nasıl koruyabiliriz?

Yüzdeki dolgunluğun zamanla azalması, birçok kişi için estetik bir endişe kaynağı olabiliyor.


İrmik helvası tarifi: ''MasterChef Türkiye!'' Semolina unu nedir? Semolina irmik farkı nedir?

MasterChef yarışmasında irmik ve semolina kelimeleri izleyicinin araştırma yapmasına neden oldu. Semolina unu irmiğin elenmesiyle elde edilen bir besindir. Peki ama semolina irmik farkı nedir?


Bu yaz güneş değil, oteller cep yakıyor! Aman kimse duymasın, gören imrenecek: 'Kamp tatili yapabileceğiniz 4 Karadeniz yaylası'

Ege'nin gözde tatil beldesi Bodrum her yıl olduğu gibi yazın başında fahiş fiyatları ile gündeme gelmişti. Çeşme, Fethiye, Marmaris ve Kuşadası'ndaki birçok otel de yüksek fiyatlarıyla tatil planı yapmak isteyenleri düşündürdü. Kavurucu sıcaklarda bir nebze olsun serinlemek isteyenler alternatif tatil seçeneklerini araştırıyor. Yaza tatil yapmadan veda etmek istemeyenler için otel fiyatlarına oranla daha uygun yerler de yok değil. İşte görenleri...


MasterChef Bera kimdir? Bera Altaş nereli?

MasterChef yarışmacısı Bera ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jürisinde yer aldığı MasterChef'te yarışmacı Bera'nın yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Bera hakkında bilgiler...


Arnavutköy’de ilginç olay, bisiklet parkurunda bisiklet süren çocuğa saldırı

Arnavutköy’de bulunan bir parkın içerisindeki bisiklet parkurunda bisiklet süren bir çocuk ilginç bir tepkiyle karşılaştı. Çocuğa, bir aile rahatsız olduğunu belirterek çocuğa saldırıp “bir daha buraya gelmeyeceksin” dedi.


Bıçkıdere Göleti ihaleye çıkıyor

kafe alanı ihaleye çıkıyor.


Aydın'da korkunç olay! Televizyon tamircisi gittiği evde çekiçle dehşet saçtı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde televizyon tamiri için gittiği ev sahibi ile tartışan bir şahıs, biri çocuk 4 kişiyi çekiçle yaraladı. İlginizi Çekebilir Olay, Kardeşköy Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, televizyon tamirciliği yapan M.G. isimli şahıs H.D.'nin (65) evine gitti. Evde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Gözü dönen televizyon tamircisi M.G. yanında bulundurduğu çekiçle önce ev sahibi H.D.'nin...


Hayırsever İş İnsanı, Diyabetli Çocuklara Sensör Bağışladı

Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir iş insanı, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Kliniği'ne sensör bağışında bulundu. Bağışlanan sensörler, tip 1 diyabet hastası olan 20 çocuğa ve deprem bölgesindeki Hatay'da yaşayan 10 çocuğa dağıtıldı. Sensörler, şeker ölçümünü kolaylaştırarak çocukların ve ailelerinin hayatını olumlu etkiliyor. Ancak sensörlerin maliyeti yüksek olduğu için durumu iyi olmayan aileler bu cihazlara erişemiyor. Bu nedenle hayırsever bağışlar önemli bir destek sağlıyor.


Gürültü kavgasında bıçaklanan genç hayatını kaybetti

Uşak’ta iddiaya göre gürültü sebebiyle çıkan kavgada 17 yaşındaki genç bıçaklanarak hayatını kaybetti.


Şifalı olduğuna inanılan su rağbet görüyor

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki bin 590 rakımdaki yaylada bulunan çeşmeden akan ve şifalı olduğuna inanılan su, bölgeyi ziyaret eden vatandaşlardan rağbet görüyor.


Muğla'da bir günde 11 orman yangını çıktı! Hepsinin de nedeni aynı

Muğla'da öğle saatlerinden itibaren başlayan bulutlu hava ardından yağmur geçişi ile birçok ilçede yıldırım kaynaklı orman ve arazi yangını çıktı. Muğla genelinde yıldırımdan kaynaklı çıkan yangın sayısı 11 olurken, yangınlar havadan ve karadan yapılan müdahaleler ile büyümeden söndürüldü.