Trending:


Bir turist daha Pompei kalıntılarına adını kazırken yakalandı

T24 Dış Haberler İtalya'nın antik kenti Pompei'de adını duvara kazıyan bir turist yakalandı. Adamın, isminin harflerini kazırken fark edilip durdurulduğu öne sürüldü. Napoli'nin güneydoğusunda, Vezüv Yanardağı'nın eteğinde bulunan korunmuş şehir, Roma uygarlığının en önemli sembollerinden biri olarak kabul ediliyor. UNESCO Dünya Mirası alanı, her y...


İztuzu Plajı'nda caretta yuva sayısında artış: Rekora gidiyoruz

Avrupa'nın en iyi kumsalları arasında gösterilen, Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'ndeki, dünyaca ünlü İztuzu Plajı, nesli tükenmekte olan caretta caretta türü deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapıyor. DEKAMER Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska, İztuzu'nda mayıs ayında başlayan yuvalama sayısının 503'e ulaştığını, carettaların iyi beslenerek ürettikleri yumurtaları uygun yerlere bıraktıklarını söyledi. Prof. Dr. Kaska, "Deniz kaplumbağalarının...


Evinin önünde öldürülen 4 çocuk annesi son yolculuğuna uğurlandı

Konya'da oturduğu apartmanın önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden 4 çocuk annesi Ümmü Döğer son yolculuğuna uğurlandı.


Trafodan yükselen dumanlar korkuttu

Adıyaman’da hava sıcaklıklarından dolayı dayanamayan trafodan yükselen dumanlar korkuttu.


Nilüfer Sanat Atölyeleri’nde yaz dönemi başlıyor

Nilüfer Belediyesi, “Yaşamın ritmine sanat katıyoruz" sloganıyla yaz dönemi sanat atölyelerinin kapılarını açıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında 15 farklı branşta düzenlenecek atölyeler, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.


Doğuştan sezgileri kuvvetli 3 burç!

Hayatınızda hiç her hissettikleri gerçek olan, düşündükleri şaşmaz insanlar var mı? Sezgileri kuvvetli insanlar, etraflarındaki kişilerin ne düşündüklerini güçlü hisleri ile anlayabilirler. İşte adeta doğuştan sezgileri kuvvetli 3 burç…


Uganda's national parks attract safari enthusiasts with wild animals

WESTERN REGION, UGANDA - JUNE 22: Uganda's national parks, which are among the largest natural habitats of the continent, attract the attention of safari enthusiasts with wild animals.


Ankara’da otluk alanda başlayan yangın yerleşim yerine sıçradı

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde kuru otların tutuşması sonucu büyüyen yangın yerleşim yerine ulaştı. Yerleşim yerine ulaşan yangında 2 ev ve 1 kıraathane yandı.


Vali Aksoy’dan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi müjdesi

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Odunpazarı ilçesinde yapımı devam eden Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nin bu yıl içinde tamamlanacağının müjdesini vererek, "Uyuşturucu madde kullanımı hem gençlerimizin hem de gelecek nesillerin sağlıklı ve üretken olmalarını engelleyen önemli sosyal sorundur" diye belirtti.


Fabrikanın bahçesinde yangın çıktı

Düzce’de mutfak mobilyaları üretilen fabrikanın bahçe kısmında yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın fabrikaya ulaşmadan söndürüldü.


Giyim mağazasında kaçak üretilen 77 papağana el konuldu, 41 bin TL ceza kesildi

Antalya’da yasa dışı papağan üretimi yapıldığı tespit edilen giyim mağazasının deposuna baskın düzenlendi. Yapılan baskında 77 papağana el konulurken, üreten kişiye 41 bin 817 TL ceza kesildi.


Teoman o kısacık saçlara şarkı sözü yazmıştı: Serseri Aşıklar

Fransız sineması deyince, akla gelen ilk klasiklerden biri, hiç şüphesiz À bout de Souffle, Türkçe adıyla Serseri Aşıklar'dır. Yönetmen Jean Luc Godard'ın ilk uzun metrajlı filmi olan bu eser, Fransız yeni dalga akımının da ilk ve en önemli yapımlarından biri olarak kabul ediliyor. Paris sokaklarında geçen bu senaryo, aynı zamanda 1952 yılında yayı...


Öğrenciler kitaplarını bağışladılar

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri, Braille Okuma Yazma dersinde hazırladıkları braille yazılı çocuk hikaye kitaplarını Görme Engelliler İlkokulu’na hediye ettiler.


Tokat'ta parkta oynayan çocuğun omzuna yorgun mermi isabet etti

Tokat'ta parkta oynayan çocuğun omzuna yorgun mermi isabet etti


20 bin yıllık buzullarda saatlerce yürüdüler

Türkiye'nin rakımı en yüksek ikinci yeri olan Hakkari'nin Cilo Dağları'nın eteklerindeki Cennet ve Cehennem Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olmaya devam ediyor.


Çöpe atanlar kafalarını duvara vuruyor! Şifası kabuğunda gizlenen kuruyemiş

Kuruyemişler birçok vitamini içeriyor. Kuruyemişler tok tutucu özelliğe sahip. Peki hangi kuruyemişin kabuğu şifalı?


Ortalık adeta mahşer yeri gibiymiş! 15 kişinin öldüğü yangın gecesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki bölgede çıkan anız yangınına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde vatandaşların alevlerin arasında kalan koyunları uzaklaştırmaya çalıştığı görülürken, geceyi kızıla boyayan alevlerin dehşeti bir kez daha gözler önüne serildi.


Kırşehir’de nar ve incir yetiştirdi

Kırşehir'de yaşayan bir vatandaş hobi bahçesinde nar yetiştirdi.


Kayseri’de termometreler 39 dereceyi gördü

Kayseri'de termometreler 39 dereceyi görürken, sıcaktan bunalan vatandaşlar gölge alanlarda suyla serinlemeye çalıştı.


'Kadın Her Yerde' sergisi

'Kadın Her Yerde' sergisi Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - Antalya'nın Döşemealtı İlçesi'ndeki Döşemealtı Halk Eğitimi Merkezi'nin genç ve yetişkin kadınların elinden çıkan rengarenk göz kamaştıran sanat eserleri görücüye çıktı.Antalya Müzesi'nde açılan 'Her Yerde kadın' temalı serginin kurdelesini Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, Döşemealtı Belediye B...


Yavru karaca Sinop’ta tedavi altına alındı

Orman’da bitkin halde bulunan yavru karaca Sinop’ta tedavi altına alındı.


EURO 2024 | Fransa-Polonya maçından kareler

D Grubu takımları Fransa-Polonya karşılaşması, 1-1 berabere sonuçlandı.


Erzincan’da çocuklar bu yaz spora doyacak

Erzincan’da çocukların fiziksel, duygusal gelişimlerine katkı sunmak ve keyifli bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla, 7-14 yaş arası çocuklar için ücretsiz yaz spor okulları açılıyor.


Yeşilyurt Mahallesi’ne yeni oyun parkı

Başiskele Belediyesi, Yeşilyurt Mahallesi Hicri Sokak’ta 550 metrekare alan üzerine modern park ve oyun alanı yapıyor.


Halkın ayağına giriyorlar ücretsiz yapıyorlar

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler kanserin belirtileri tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Bilgilendirme sonunda ise ücretsiz olarak sağlık taraması yapılıyor.


Estetiğin önüne geçen trend: “Dopamine dressing” nedir?

Sürekli gelişen moda dünyasında "Dopamine dressing" kavramı, estetiğin ötesine geçen bir trend olarak ortaya çıktı.


Edremit Cumhuriyet Meydanı yenilendi

Edremit Cumhuriyet Meydanı yenilendi EDREMİT (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR'in Edremit ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı, belediye tarafından yenilenerek daha modern ve bakımlı bir görünüme kavuşturularak, hizmete açıldı.Edremit Belediyesi, uzun yıllardır kullanılan taş kaplamaları, zamanla yıpranıp, bazı bölümleri kırılan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenle...


İş Bankalı Olanlara, 25 bin Finansman Desteğine Ek Olarak 500 TL MaxiPuan Fırsatı Sunuluyor!

İş Bankası yeni müşterilerine 25.000 TL’ye varan faizsiz Taksitli Nakit Avans desteğine ek olarak 500 TL MaxiPuan fırsat sunacağını resmi web sitesi üzerinden duyurdu! Kampanya detayları işte sizlerle...


Gemlik'te Bir Kişi Ağabeyini Bıçakladı ve Harakiri Yaptı

Gemlik ilçesinde meydana gelen olayda, T.P. isimli genç önce evde tartıştığı ağabeyini bıçakladı. Ardından kendisini eve kilitleyerek balkonda harakiri yaptı. Olayın ardından polis, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralanan genç, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Ağabeyi ile gençin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Soruşturma başlatıldı.


Uyuşturucuyu stop lambasına saklayan şahıslar polisten kaçamadı

Kastamonu’da polis ekipleri tarafından durdurulan aracın stop lambasına zulalanmış halde uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.


İşverenler dikkat: Ücret farkı ayrımcılık tazminatına sebep olabilir

Avukat Songül Demir, işverenlerin eşit davranma ilkesine aykırı hareket etmesinin ayrımcılık tazminatına sebep olabileceğini söyleyerek; “Aynı işi yapan ve daha az ücret alan kadın işçi ayrımcılık tazminatı alabilir” dedi.


Feci son! Tartıştığı kız arkadaşını öldürüp, çatıdan atladı

Olay, gece saatlerinde Sürsürü Mahallesi'ndeki bir evde meydana geldi. Fırat Bulut ile kız arkadaşı Selen Akpolat arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bulut, yanında getirdiği tabancayla Selen Akpolat’a ateş etti. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Akpolat’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Site bahçesinde kahreden son! Şok görüntü Olayın ardından...


Başkan Kavuş: “Dinlenmek ve yenilenmek için Meram Gezi ve Kültür Rotası’nı takip edin”

Doğal güzelliğin, huzurun, keyifli anların ve eşsiz manzaranın adresi Meram Lavanta Bahçesi yeniden açan lavantalarıyla görsel şölen oluşturuyor.


Yağ yakıcı su! Bu baharatı mutfağınızdan eksik etmeyin haftada 5 kilo zayıflatıyor

Haftada 5 kilo verdiren çubuk tarçın adeta kalorilerle savaşıyor. Yağları eriten tarçınlı suyu sabah akşam tüketebilirsiniz. İşte detaylar...


Niğde’de yazlık patates ekimi arttı

Niğde’de yazlık patates ekimi arttı Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- TÜRKİYE'de patates üretimiyle ilk sırada yer alan Niğde’de turfanda patates hasadına başlandı. Altunhisar ilçesinde üretimi yapılan turfanda patates üretimi geçen yıla oranla yüzde 200 oranında arttı.Niğde'nin Altunhisar ilçesinde hasadı başlanılan yazlık patatesler, verimi ve kalitesiyl...


Eski sevgilisini bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Karabük’te çay ocağında tartıştığı eski kız arkadaşını bıçaklayan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Genç kadını öldüren katil sevgili olayın ardından hayatına son verdi

Elazığ’da Fırat Bulut (26), tartıştığı kız arkadaşı Selen Akpolat’ı (26) tabancayla vurup öldürdükten sonra 7 katlı binanın çatısından atlayarak intihar etti.


Diyetisyenden su uyarısı: “Yaz aylarında yeterli su tüketimi önemli”

Medical Park Ankara Hastanesi’nden Diyetisyen Mehmet Çağatay Emre, vücutta gerekenden fazla sıvı kaybının dehidrasyona yol açacağını belirterek, “Yaz aylarında yeterli su tüketimi önemli” dedi.


Aksaray’da çorba evlerinin sayısı artırılıyor

Aksaray Belediyesi, öğrencilerden hasta yakınlarına kadar geniş yelpazede kişiye hitap eden ve vatandaşta büyük memnuniyet sağlayan çorba evlerinin sayısını artırma kararı aldı. Çorba evlerinin bir yenisi de üniversite otobüs durağı karşısı Azmi Milli Müzesi bahçesine kuruldu.


Kadınlara özel sosyal tesis 6 günde iki bin misafir ağırladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlar için hizmete açtığı Kocaali Sosyal Tesisleri, bu sezon da kapılarını açtı. Hizmetleri ve olanaklarıyla kadınlara önemli ayrıcalıklar sunan tesis, Türkiye’nin dört bir tarafından ve yurt dışından gelen tatilcilerin ilgi odağı oldu. Tesiste sadece 6 günde iki bin misafir ağırlandı.


Antalya’da 755 gram doğan bebek 92 gün sonra taburcu edildi

Henüz 26 haftalıkken prematüre olarak dünyaya gelen bebek, tedavisinin 92. gününde mezuniyet cübbesi ve kep giydirilerek sağlıklı şekilde hastaneden evine uğurlandı.


Düğün alanında lastik yakan magandaya bin 400 TL ceza

Aksaray'da düğün alanında lastikleri yakan sürücüye bin 400 TL ceza kesildi ve ehliyetine 30 ceza puanı verildi.


Sahte zeytinyağı nasıl anlaşılır? Meğer anlamak bu kadar kolaymış!

Zeytinyağı Türkiye'deki birçok insan tarafından tüketiliyor. Çünkü yemeklere lezzet katmasının yanı sıra sağlıklı olarak ön plana çıkabiliyor. Peki, sahte zeytinyağı nasıl anlaşılır? Bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, ''meğer anlamak bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…


Cam kesiği sandılar, hastaneye gidince hayatlarının şokunu yaşadılar

Tokat'ta parkta oynayan top oynayan 10 yaşındaki çocuk bir anda yere yığıldı. Hastaneye giden aile çocuğa yorgun mermi isabet ettiğini öğrenip şoke oldu.


Enfes gümüş temizliği

Gümüş takılar, kullanım sıklığı, yağ kir ve birçok dış etkenlerden dolayı kirlenir. Zamanla renk değiştirerek parlaklığını kaybederler. Gümüşçülerde satılan gümüş temizleme sularıyla gümüşü temizlemek yerine evde kendi kendinize gümüş temizleyebilirsiniz. Peki, gümüş nasıl parlatılır? Gümüş nasıl temizlenir? Kararan gümüş temizliği nasıl olmalıdır? Detaylar haberimizde…


Çin'de zihinsel engelli öğrenciler ebru sanatını deneyimledi

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Çin'in başkenti Pekin'de, özel eğitim alan zihinsel engelli öğrenciler için ebru sanatı atölyesi düzenledi.


Sevgilisini boğmaya çalışırken kurtarmaya geleni öldürmüştü... İstenen ceza belli oldu

Adana'da sevgilisi N.S.’yi (29) kıskançlık yüzünden boğarak öldürmek isteyen, genç kızı kurtarmaya çalışan Saadettin Tangüner’i (58) tüfekle öldürüp, kaçarken de 3 kişiyi yaralayan tutuklu Ahmet Can Geben (30) hakkında müebbet ve 65 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geben’in yapılan muayenesinde akıl sağlığının yerinde olduğu belirlendi.


Yemeksepeti’ne Brandverse Awards’tan ödül

Marketing Türkiye & BoomSonar iş birliğiyle hayata geçirilen, pazarlama ve iletişim sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Brandverse Awards'ta, Yemeksepeti'nin “1 Ye 1 Hediye” kampanyası, E-Ticaret kategorisinde ödüle layık görüldü.


Dünya mirası tatilde 3 bin kişiyi ağırladı

Batı Karadeniz’in en eski yerleşim yeri olarak bilinen Konuralp, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turistlerin uğrak noktası haline geldi.


Tunceli’de korkutan yangın: 100 dönümlük ekili alan zarar gördü

Tunceli'de çıkan yangında, 100 dönümlük ekili alan zarar gördü. Yangın, Pertek, Hozat, Çemişgezek ve Tunceli Belediyesi itfaiye ekipleri ile asker ve köylülerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.