Trending:


Doğanın gizemli misafiri: Ormanın hayaleti vaşak bir kez daha görüldü

Kırıkkale'de ormanlık ve kırsal alanlara kurulan fotokapanlar, nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşağı doğal ortamında görüntüledi.


Gençler doğa için yürüdü

Yıldırımlı gençlerin aktif ve sosyal hale gelerek ilçenin geleceğinde daha fazla söz sahibi olması düşüncesiyle faaliyetlerini yürüten Değirmen Gençlik İyilik Hareketi mensupları Zeyniler'e doğa yürüyüşü düzenledi.


Bartın’da parkta kanlar içerisinde ceset bulundu

Bartın'da bir parkta kanlar içerisinde erkek cesedi bulundu. Şahsın cesedinin yanında ise Zonguldak'ta polis olarak görev yapan babasına ait beylik tabancası bulundu.


Prof. Dr. Berkan Reşorlu Böbrek taşı olanlar nasıl beslenmeli?

Böbrek taşı oluşumundan korunmada en önemli basamağı sıvı alımını arttırmak oluşturmaktadır.


Diyetisyenden su uyarısı: “Yaz aylarında yeterli su tüketimi önemli”

Medical Park Ankara Hastanesi’nden Diyetisyen Mehmet Çağatay Emre, vücutta gerekenden fazla sıvı kaybının dehidrasyona yol açacağını belirterek, “Yaz aylarında yeterli su tüketimi önemli” dedi.


Her gece uyuyan bebeği kontrol eden köpeğin görüntüleri izlenme rekoru kırdı

Her gece uyuyan bebeği kontrol eden köpek görenleri duygulandırdı. Koruma içgüdüsü kameraya işte böyle yansıdı. https://haberglobal.com.tr/gundem/her-gece-uyuyan-bebegi-kontrol-eden-kopegin-goruntuleri-izlenme-rekoru-kirdi-355644


Edirne’de yaralı martı, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı

Edirne’de yaralı martı, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’de vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunarak jandarma ekiplerine teslim edilen martı, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı. İl Jandarma Komutanlığı çevre doğa ve hayvanları koruma timi, ihbar üzerine vatandaşlar tarafından bulunan yaralı martıyı tesli...


Estetiğin önüne geçen trend: “Dopamine dressing” nedir?

Sürekli gelişen moda dünyasında "Dopamine dressing" kavramı, estetiğin ötesine geçen bir trend olarak ortaya çıktı.


Korkunç olay! Ağabeyini bıçaklayıp, balkonda harakiri yaptı

Gemlik'te meydana gelen olayda bir kişi önce ağabeyini bıçakladı, ardından eve kendisini kilitleyerek balkonda harakiri yaptı. İlginizi Çekebilir Olay, Gemlik ilçesi Orhangazi Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, T.P. isimli genç önce evde tartıştığı ağabeyini sırtından bıçakladı. Daha sonra kendisini eve kilitleyerek balkonda harakiri yaptı ve ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık...


Kadını denize atmaya çalışan kişi polisin müdahalesiyle engellendi

Maltepe'de tartıştığı kadını denize atmaya çalışan kişi, polislerin müdahalesiyle engellendi. Kadın denize atılmaktan son anda kurtulurken o anlar cep telefonu kameralarına böyle yansıdı.


Giyim mağazasında kaçak üretilen 77 papağana el konuldu, 41 bin TL ceza kesildi

Antalya’da yasa dışı papağan üretimi yapıldığı tespit edilen giyim mağazasının deposuna baskın düzenlendi. Yapılan baskında 77 papağana el konulurken, üreten kişiye 41 bin 817 TL ceza kesildi.


Söndürülmeden bahçeye atılan sigara izmariti yangın çıkardı: Ahşap ev kül oldu

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yoldan geçen bir şahsın söndürmeden bahçeye attığı sigara izmariti yangına sebep oldu. Bahçede bulunan otlardan başlayan yangın, atıl haldeki iki katlı ahşap eve sıçradı. https://haberglobal.com.tr/gundem/sondurulmeden-bahceye-atilan-sigara-izmariti-yangin-cikardi-ahsap-ev-kul-oldu-355590


Bir turist daha Pompei kalıntılarına adını kazırken yakalandı

T24 Dış Haberler İtalya'nın antik kenti Pompei'de adını duvara kazıyan bir turist yakalandı. Adamın, isminin harflerini kazırken fark edilip durdurulduğu öne sürüldü. Napoli'nin güneydoğusunda, Vezüv Yanardağı'nın eteğinde bulunan korunmuş şehir, Roma uygarlığının en önemli sembollerinden biri olarak kabul ediliyor. UNESCO Dünya Mirası alanı, her y...


İstanbul'da vücudunda darp izleri olan kadın cesedi bulundu

İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki ağaçlık alanda kadın cesedi bulundu.


Emeklilere promosyon müjdesi! 18 bin lira tekte hesaba yatacak

Emeklilere promosyon veren bankalar belli oldu. Emekliler promosyon alacak. en yüksek promosyonu verecek bankalar açıklandı. Bankalar daha çok emekli müşteriye hizmet verebilmek için promosyon limitlerini yukarı çekti. Bazı bankalarda 18 bin liraya ulaşan promosyonlar veriliyor. En yüksek promosyon nasıl alınır? Temmuz maaş zamları promosyonu etkiler mi? İşte yanıtları...


755 gram dünyaya geldi! 92 gün yoğun bakımda kalan Mercan bebekten haber var

Türkiye'nin 8'inci Özel Kadın Doğum Hastanesi ve aynı zamanda Sağlık Bakanlığı tarafından 2024 yılında anne sütü yeni doğan yoğun bakım değerlendirmesinde Antalya birinciliğinin sahibi olan Vitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde, Selami ve Buse Değirmenci çiftinin 26 haftalık 755 gram ağırlığında bebekleri dünyaya geldi. Mercan Çınar adını verdikleri bebekleri 92 gün yoğum bakım yaşam mücadelesini kazandı. 2 kilo 500 gram ağırlığına...


Kırşehir’de nar ve incir yetiştirdi

Kırşehir'de yaşayan bir vatandaş hobi bahçesinde nar yetiştirdi.


Doğuştan sezgileri kuvvetli 3 burç!

Hayatınızda hiç her hissettikleri gerçek olan, düşündükleri şaşmaz insanlar var mı? Sezgileri kuvvetli insanlar, etraflarındaki kişilerin ne düşündüklerini güçlü hisleri ile anlayabilirler. İşte adeta doğuştan sezgileri kuvvetli 3 burç…


Engelliler için faaliyete geçirilen havuz, öğrencilere ruhsal ve bedensel açıdan fayda sağlıyor

Engelliler için faaliyete geçirilen havuz, öğrencilere ruhsal ve bedensel açıdan fayda sağlıyor KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi'nde faaliyete geçirilen havuz, engelli öğrencilere hem ruhsal hem de bedensel açıdan büyük fayda sağlıyor.Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Havuz Komplek...


Plastiksiz kıyı ve sular projesi Konyaaltı sahilinde

Plastiksiz kıyı ve sular projesi Konyaaltı sahilinde Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- EKOLOJİK Araştırmalar Derneği (EKAD), Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla 2023 yılında başlatılan 'Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular' projesinin ikinci ayağı Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahillerinde başlatılıyor....


Başkan Kavuş: “Dinlenmek ve yenilenmek için Meram Gezi ve Kültür Rotası’nı takip edin”

Doğal güzelliğin, huzurun, keyifli anların ve eşsiz manzaranın adresi Meram Lavanta Bahçesi yeniden açan lavantalarıyla görsel şölen oluşturuyor.


Genç yaşta ölen Bahar Çiftçi’nin dairesi çöp ev çıktı

Tekirdağ Kapaklı ilçesinde evinde ölü bulunan 34 yaşındaki Bahar Çiftçi’nin kaldığı evin temizlenmesini isteyen apartman sakinleri yetkililerden yardım istedi.


755 gram doğmuştu! Çınar bebek taburcu edildi

Antalya'da 755 gram doğan 'Mercan Çınar' adındaki bebek 92 gün sonra taburcu edildi.


Akdeniz’de fırın, pastane ve patiseriler denetlendi

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırlarında hizmet veren fırın, patiseri ve pastaneleri denetledi. Ekipler, genel temizlik, hijyen, gramaj, üretim ve son kullanma tarihi ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı yönünden kontroller yaptı.


Sahte zeytinyağı nasıl anlaşılır? Meğer anlamak bu kadar kolaymış!

Zeytinyağı Türkiye'deki birçok insan tarafından tüketiliyor. Çünkü yemeklere lezzet katmasının yanı sıra sağlıklı olarak ön plana çıkabiliyor. Peki, sahte zeytinyağı nasıl anlaşılır? Bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, ''meğer anlamak bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…


Halkın ayağına giriyorlar ücretsiz yapıyorlar

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler kanserin belirtileri tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Bilgilendirme sonunda ise ücretsiz olarak sağlık taraması yapılıyor.


Aksaray’da çorba evlerinin sayısı artırılıyor

Aksaray Belediyesi, öğrencilerden hasta yakınlarına kadar geniş yelpazede kişiye hitap eden ve vatandaşta büyük memnuniyet sağlayan çorba evlerinin sayısını artırma kararı aldı. Çorba evlerinin bir yenisi de üniversite otobüs durağı karşısı Azmi Milli Müzesi bahçesine kuruldu.


Dünya mirası tatilde 3 bin kişiyi ağırladı

Batı Karadeniz’in en eski yerleşim yeri olarak bilinen Konuralp, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turistlerin uğrak noktası haline geldi.


Erzincan’da çocuklar bu yaz spora doyacak

Erzincan’da çocukların fiziksel, duygusal gelişimlerine katkı sunmak ve keyifli bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla, 7-14 yaş arası çocuklar için ücretsiz yaz spor okulları açılıyor.


Düğün ve Cenaze Yan Yana: Sosyal Medya İkiye Bölündü

Sosyal medyada paylaşılan, birbirine çok yakın iki bölgede gerçekleşen düğün ve cenaze merasimlerinin o anları gündem oldu. Görüntülerde birbirlerinden farklı iki merasimin yaklaşık 100 metrelik mesafelerde gerçekleştiği görülüyor.


Villada korku dolu anlar: Genç kadın telaşla izledi! Sauna odasındaki yangına ekipler müdahale etti

Antalya'da tripleks villanın sauna odasında çıkan yangında, villanın bazı bölümleri kullanılamaz hale geldi. Yangını söndürmek isteyen fakat başarılı olamayınca dışarıya kaçan ev sahibi Peren Keşçi, söndürme çalışmalarını endişeli gözlerle izledi.


Antalya’da gecekondunun çatısındaki odunluk yanarak kül oldu

Antalya'da bir gecekondunun çatısındaki odunlukta yangın çıktı. Ev sahiplerinin evde olmadığı sırada çıkan yangında odunluk tamamen yanarak kül oldu.


Osmanlı kuş sarayları 5 asırdır güzelliğini korunuyor

Osmanlı Devleti'nde kuşların yuvası olması amacıyla 16. yüzyıldan itibaren bazı camilerin, medreselerin ve türbelerin duvarlarına yapılan kuş evleri, bugün hala birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor.


Kız arkadaşını silahla öldüren şahıs, 7 katlı binadan atlayarak intihar etti

Elazığ'da tartışma yaşadığı kız arkadaşı Selen Akpolat'ı silahla vurarak öldüren Fırat Bulut, olay yerinden kaçarak girdiği 7 katlı bir binadan atlayarak intihar etti.


Trakya'da sarı yeşil tonlarda açan ayçiçeği güzelliği

Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmınının karşılandığı Trakya'da, sarı yeşil tonlarda açan ayçiçeği güzelliğiyle de hayran bırakıyor.


Seferihisar'da hobi bahçelerine yapılan evler yıkılıyor

Seferihisar'da hobi bahçelerine yapılan evler yıkılıyor Emre GÖNÜLLÜ / SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Seferihisar ilçesinde, hobi bahçelerine kaçak olarak yapıldığı belirlenen 7 ev yıkıldı.'Hobi bahçelerine' yönelik kanun teklifinin yasalaşması üzerine İzmir Valiliği, belediyelere 'gereğinin' yapılması için bir süre önce tebligat gönderdi. Sef...


Yaz geldi, sezon açıldı: Geçmişten günümüze düğün ritüelleri

Düğün ritüelleri ve adetlerinin bir amacı ve ortaya çıkış mantığı bulunuyor.


İlginç tırnaklar, tek bacaklı taytlar; işte pistlerin en hızlısı Flo-Jo | 60 Saniyede Olimpiyatlar

Uzun tırnakları, tül ya da tek bacaklı taytları, renkli makyajı ve kıyafetleri ile pistin üstünde adeta parlıyordu… Florence Griffith-Joyner, namıdiğer Flo-Jo, her zaman renkli ve ilgi çekici bir atletti. Tek elindeki uzun tırnakları görenler, hikâyesini öğrenmek için "Neden tek el?" diye sorardı. O ise, "Bayrak yarışındaki batonu almak için diğer elime ihtiyacım var" derdi. Berna Abik'in sunumuyla dünden bugüne Olimpiyat tarihinde yaşanan olayların anlatıldığı '60 Saniyede Olimpiyatlar'ın yeni bölümünde 38 yaşında hayatını kaybeden efsanevi atlet Florence Griffith-Joyner'ın nasıl 'dünyanın en hızlı kadını' olduğu anlatılıyor.


Enfes gümüş temizliği

Gümüş takılar, kullanım sıklığı, yağ kir ve birçok dış etkenlerden dolayı kirlenir. Zamanla renk değiştirerek parlaklığını kaybederler. Gümüşçülerde satılan gümüş temizleme sularıyla gümüşü temizlemek yerine evde kendi kendinize gümüş temizleyebilirsiniz. Peki, gümüş nasıl parlatılır? Gümüş nasıl temizlenir? Kararan gümüş temizliği nasıl olmalıdır? Detaylar haberimizde…


Çöpe atanlar kafalarını duvara vuruyor! Şifası kabuğunda gizlenen kuruyemiş

Kuruyemişler birçok vitamini içeriyor. Kuruyemişler tok tutucu özelliğe sahip. Peki hangi kuruyemişin kabuğu şifalı?


Dünyaca ünlü techno yıldızı Argy İstanbul’da geliyor

Dünyaca ünlü DJ ve yapımcı Argy, "AV" gösterisiyle ilk kez 3 Ağustos'ta İstanbul'da sahne alacak. Melodik ve duygusal techno tarzıyla geniş dinleyici kitlesine sahip Argy'nin “New World” albümünün turrnesi kapsamında Life Park'ta konser verecek.


Yemeksepeti’ne Brandverse Awards’tan ödül

Marketing Türkiye & BoomSonar iş birliğiyle hayata geçirilen, pazarlama ve iletişim sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Brandverse Awards'ta, Yemeksepeti'nin “1 Ye 1 Hediye” kampanyası, E-Ticaret kategorisinde ödüle layık görüldü.


İztuzu Plajı'nda caretta yuva sayısı 503'e ulaştı

İztuzu Plajı'nda caretta yuva sayısı 503'e ulaştı Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'nda, nesli tükenmekte olan caretta carettaların yuvalama alanı 503'e ulaştı. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska, Geçen yıl haziran ayında 400 olan yuva...


Sevgilisini boğmaya çalışırken kurtarmaya geleni öldürmüştü... İstenen ceza belli oldu

Adana'da sevgilisi N.S.’yi (29) kıskançlık yüzünden boğarak öldürmek isteyen, genç kızı kurtarmaya çalışan Saadettin Tangüner’i (58) tüfekle öldürüp, kaçarken de 3 kişiyi yaralayan tutuklu Ahmet Can Geben (30) hakkında müebbet ve 65 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geben’in yapılan muayenesinde akıl sağlığının yerinde olduğu belirlendi.


Yağ yakıcı su! Bu baharatı mutfağınızdan eksik etmeyin haftada 5 kilo zayıflatıyor

Haftada 5 kilo verdiren çubuk tarçın adeta kalorilerle savaşıyor. Yağları eriten tarçınlı suyu sabah akşam tüketebilirsiniz. İşte detaylar...


Gebze’de 309 patili can yeni yuvalarına kavuştu

Gebze Belediyesi’nin Pelitli’de hizmete açtığı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kısırlaştırma, aşılama, tedavi ve rehabilitasyon gibi tüm bakımlar yapılıyor. Merkez bugüne kadar 309 patili canı sahiplendirip yeni yuvalarına kavuştururken 20 bin 196 sokak hayvanını da tedavi etti.


Elazığ'da dehşete düşüren olay! Cani, tartıştığı kız arkadaşı Selen Akpolat’ı katletti

Elazığ’da yirmi altı yaşındaki Fırat Bulut, tartıştığı kız arkadaşı Selen Akpolat’ı (26) tabancayla vurup öldürdükten sonra yaşamına son verdi.


Kaş düşmesi ile ilgili en yaygın yanlış bilgiler nelerdir?

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, sıklıkla gündem gelen kaş düşmesi ile ilgili yanlış bilgileri sizler için açıklığa kavuşturdu.


Yunanistan'ın Thassos Adası'nda fiyatlar güneşten çok yakıyor! '2 içeceğe evin tapusunu bırakıyoruz!'

Yazın en çok rağbet gören turizm merkezlerinden olan Bodrum'da pek çok beach yerli turisti isyan ettiriyor. Yunanistan'ın tanıdığı 'kapıda vize' uygulaması ise Kurban Bayramı tatilinde büyük ilgi gördü. Yunan adalarına bayramda yalnızca Türkiye'den 50 binin üzerinde turist akın etti. Fiyatlar birçok kişi için makul bulunsa da Thassos Adası'nda bulunan bir beach'te ödenen ücretler sosyal medyada gündem oldu. İşte detaylar…


Kayseri’de termometreler 39 dereceyi gördü

Kayseri'de termometreler 39 dereceyi görürken, sıcaktan bunalan vatandaşlar gölge alanlarda suyla serinlemeye çalıştı.