Trending:


Yanan garajdaki cip kullanılmaz hale geldi

Çorum’un Alaca ilçesinde bir garajda çıkan yangında park halindeki cip kullanılamaz hale geldi.


Türkiyede orman yangınları!

Türkiyede orman yangınları! Çanakkalenin Bayramiç, İzmirin Menderes ve Çeşme, Manisanın Soma, Aydının Söke ve İncirliova, Kocaelinin Gebze, Antalyanın Aksu, İstanbulun Maltepe, Samsunun Vezirköprü, Ankaranın Güdül, Hatayın Defne, Altınözü, Arsuz, Erzin ve Kumlu ilçelerinde yangın çıktı. ÇANAKKALE Çanakkalenin Bayramiç ilçesinde tarım arazisinde çık...


14 yaşındaki çocuk girdiği HES barajında boğuldu

Adıyaman'da, serinlemek için HES barajına giren 14 yaşındaki çocuk, boğularak hayatını kaybetti.


Cumhuriyet Dönemi’nin sembol binasının restorasyonunda sona doğru

KOCAELİ (İHA) – İzmit ilçesinde Cumhuriyet döneminin önemli eserlerinden biri olan 83 yıllık Halkevi Binası'nın restorasyon çalışmalarında sona doğru yaklaşıldı.


Amar'ın tek isteği iyileşmek! 'Günde 5 kez kıyafetlerimi değiştiriyorum'

Derecik ilçesi Ortaklar köyüne bağlı Örencik mezrasında yaşayan 6 çocuk sahibi güvenlik korucusu Celal ve Besna Yaşar çiftinin 3'üncü çocuğu ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Amar Yaşar'ın vücudunda, doğuştan su dolu kabarcıklar oluşmaya başladı. Çiftin hastaneye götürdüğü Amar'a, bir deri hastalığı olan 'Bülloz Pemfigoid' teşhisi konuldu. İlginizi Çekebilir Aile, birçok kez çocuklarını Van'a tedaviye götürdü ancak sonuç elde edilemedi. Su...


Üsküdar’da klasik müzik konser serisi başladı

Üsküdar'ın kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla “Klasik Pazar” başlığı altında düzenlenen klasik müzik konser serisinin ilki, dünya çapında tanınan keman virtüözü Cihat Aşkın'ın Türk Valsleri performansıyla başladı.


Yalova'da şelalede mahsur kalan genci itfaiye kurtardı

Yalova'da bulunan Erikli Şelalesi'nde kayalıklara çıkarak mahsur kalan genç, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı. Teşvikiye beldesindeki Erikli Şelalesi'ne serinlemek için giden genç, kayalıklardan inemeyince yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, halat yardımıyla genç genci kurtardı.


Ne oldu, nasıl oldu da dünya buraya geldi?

"Popülizm" diyoruz, ama bildiğimiz kavramların hiçbiri şu sırada biçimlenmekte olan dünyayı gereği gibi açıklamıyor


Benleri dikkatli takip edin

Cilt kanserinin en önemli belirtisi benlerdeki renk ve şekil değişikliği. Bu nedenle vücudunuzdaki benleri takip altında tutun.


Gökhan Türkmen Antalya ve İstanbul’da sahne alacak

Gökhan Türkmen, An Epic Symphony projesi kapsamında Özgür Sevinç yönetimindeki Night Flight Symphony Orchestra & Choir eşliğinde 16 Temmuz'da Antalya Aktüel Açıkhava Sahnesi'nde olacak. Türkmen Antalya’nın ardından 20 Temmuz’da da İstanbul Dorock XL Venue'de sahne alacak. İki konserin biletleri de Biletinial'da satışa çıktı.


Tunceli’de doğa harikası krater gölüne gezi

Tunceli’de, onlarca kişinin katılımıyla 3 bin rakımda bulunan doğa harikası krater gölüne gezi düzenlendi. Zorlu bir yolculuğun ardından zirve yapan katılımcılar, göl manzarasına hayran kaldı.


Türkiye'nin, Romanya'ya ihracatı 4 milyar dolara yaklaştı

Türkiye'nin yılın ilk yarısında ihracatını değer bazında en fazla artırdığı ülke Romanya oldu ve bu ülkeye yapılan dış satım neredeyse 4 milyar dolara ulaştı.


Malatya'da nesli tehlike altında olan yaban keçileri sürü halinde görüntülendi

Malatya'da nesli tehlike altında olan yaban keçileri, yüksek dağlık kesimlerde sürü halinde görüntülendi. Yaban keçileri, bölgede doğa yürüyüşü yapan vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.


Yazar Ayşegül Akay, okurlarıyla buluşuyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 4 yıl önce çıkardığı ‘Karınca Misali’ isimli kitabıyla yazarlık hayatına adım atan arından ‘Kurtuldum’ isimli kitabını yayımlayan Ayşegül Akay, Altınoluk’ta açılan ‘El Sanatları Sokağı’nda okurlarıyla buluşuyor.


Ayasofya Camii'nde 15 Temmuz şehitleri için 251 hatim duası okundu

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 şehit için hatim duası okundu. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, öğle namazının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara lokum ikramı yapıldı.


Çay üreticileri özel sektörü protesto etti

Rize'de çay üreticileri, yaş çay taban fiyatının altında çay alan özel sektör fabrikalarını protesto etti. Protesto esnasında fabrika çalışanı


İlişki terapistleri anlattı: İlk görüşte aşk gerçek mi, illüzyon mu?

Birbirine ilk bakışta aşık olmak, masallardan çıkma bir romantizm mi yoksa gerçek hayatta da mümkün mü? İlişki terapistleri bu konuya dair en ilginç ve çarpıcı yanıtları verdi.


İnek sütü üretimi mayısta rekor kırdı

Türkiye'de ticari işletmelerce toplanan inek süt miktarı, mayısta 1 milyon 14 bin 789 tonla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.


MasterChef 2024 yarışmacısı Hakan kimdir? Hakan Dündar kaç yaşında, nereli?

MasterChef yarışmacısı Hakan ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jürisinde yer aldığı MasterChef'te yarışmacı Hakan'ın yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Hakan hakkında bilgiler...


Yedi bölgede yemek envanteri çıkarılarak gelecek nesillere aktarılacak

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonunun başlattığı çalışmayla Türkiye'de 7 bölgenin unutulmaya yüz tutmuş yemekleri ile mutfak kültürü kayıt altına alınacak.


Çatıda çıkan yangın korkuttu: Vatandaşlar sokağa döküldü

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde izolasyon çalışması neticesinde 2 bina çatısında çıkan yangın korkuya sebep oldu. Vatandaşlar sokağa dökülürken, yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Uzundere’de sulama göleti kapaklarının açılmasıyla sel yaşandı

Erzurum’un Uzundere ilçesinde, sağanak yağmur ve sel nedeniyle tıkanan sulama göleti gider kapaklarının bir anda açılması, ilçede sele neden oldu. Bugün gerçekleşen olayda, Uzundere Deresi taşarak bahçelere ve dere kenarındaki yola büyük zarar verdi.


Samsunspor, hazırlık maçında Kayseri'yi 3 golle geçti

Süper Lig ekipleri Samsunspor ile Kayserispor, hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Mücadele, Samsunspor'un 3-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.


‘Dünyada eşi benzeri yok’ deyip Almanya’daki hayatını bırakıp Türkiye’ye döndü!

Develi ilçesinin kırsal mahallesi Zile'den 1967 yılında Almanya'ya giden öğretmen anne ile işçi babanın kızı olarak dünyaya gelen, eşinin işinden dolayı da birkaç yıldır İsviçre'de yaşayan Köhler, kılık kıyafetinden yaşam tarzına Türk-İslam kültürünü yaşatmaya çalışıyor. Yurt dışında akademik kariyeri olmasına rağmen köyünden kopamayan ve her fırsatta Zile'ye gelen Köhler, başta anneannesinin evi olmak üzere 3 kerpiç evi satın alarak restore...


Çeşme'de orman yangını: 3 kişi yaşamını yitirdi

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında alevler, Deliklikoy'a kadar ilerledi. Alevlerin arasında kalan 3 kişi, hayatını kaybetti.


Spot piyasada elektrik fiyatları (15.07.2024)

Spot piyasada elektrik fiyatları (15.07.2024) Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 21,3 artarak 1 milyar 810 milyon 805 bin 451 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 15.00 ve 17.00-22.00 saatlerinde 3 bin lira, en düşük 07.00de 1474 ...


AKOM'dan İstanbullulara uyarı: Bu saatler arasında güneşin altında zaman geçirmeyin!

AKOM tarafından yayımlanan hava durumunda İstanbullulara bazı uyarılarda bulunuldu. Paylaşılan bilgilere göre bu hafta yağış olmadığı belirtilirken sıcaklıkların da 32-36 derece aralığında seyredeceği öngörülüyor.


Süper Lig ekiplerinin maçında 4 gol atıldı

Süper Lig ekiplerini karşı karşıya getiren hazırlık maçında Samsunspor, Kayserispor'u 3-1 mağlup etti.


Gençler Konyaaltı'nda yoga ile buluştu

Gençler Konyaaltı'nda yoga ile buluştu ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında gençler ve genç kalmak isteyen vatandaşlar, yoga ve meditasyonla ruhlarını dinlendirdi.Konyaaltı Beach Park Varyant Meydanı'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizm...


Samsun'da bir araçta 2 kilo metamfetamin ele geçirildi

Samsun'da narkotik polisi tarafından bir araçta yapılan aramada 2 parça halinde 2 kilo metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıs hakkında soruşturma devam ediyor.


İstanbul'da plajda denize giren çocuk boğulma tehlikesi geçirdi

İstanbul Bakırköy'deki bir plajda denize giren bir çocuk boğulma tehlikesi geçirdi. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.


Yangının Çıkış Noktasında Kalan Kişi Aranıyor

Edirne'nin Keşan ilçesinde çıkan yangının başlangıç noktasında henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişiye ait eşyalar bulundu. Polis, yangının çıktığı noktada kalan kişinin kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.


Fazla tuz kronik hastalıkları tetikler

Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, Fazla miktarda tuz alımı hipertansiyon başta olmak üzere kardiyovasküler hastalıklar, inme, böbrek hastalıkları, osteoporoz ve bazı kanser türleri gibi çeşitli hastalıklar için önemli bir risk etmenidir dedi.


4. Geleneksel ‘El Emekleri Festivali’ göz kamaştırdı

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi ve Kadın Kooperatifleri kursiyerlerinin ürettiği ürünler, 3 gün boyunca Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda düzenlenen ‘4. El Emekleri Festivali’nde görücüye çıktı.


Pastanede sufleye para dökmeyin! İçi yumuşacık dışı çıtır lezzetli sufle tarifi

Sufle tatlı krizlerine Hızır gibi yetişiyor. Sufle içerisinde akışkan bir çikolata var. Peki pastane usulü sufle nasıl yapılır?


Su gibi ince çorbayı koyulaştırmanın püf noktaları!

Çorbayı stabil kıvamında tutmanın formülleri var. İnce çorbalar nasıl yoğunlaşır? Çorbanın kıvamı nasıl tutturulur?


Hayvan çiftliği inşaatında göçük: 1 işçi öldü, 1 işçi yaralı

Olay, 15.00 sıralarında merkeze bağlı Garip köyünde meydana geldi. Köyde yapımı süren büyükbaş çiftliğinin çatı ve duvarları, çalışma sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. 2 işçi, enkaz altında kaldı. İhbarla bölgeye sağlık, UMKE, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması ile işçiler S.Ö. ve H.A., enkaz altından çıkarıldı. Kontrolde S.Ö.'nün hayatını kaybettiği belirlendi. H.A. da ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet...


Öfke kontrolünü sağlamanın 6 yolu

Bazı kişilerin genetik veya beyin kimyası gibi biyolojik faktörler nedeniyle öfke eşiği daha düşük olabilir. Hormonal dengesizlikler veya bazı tıbbi durumlar da duyguların yükselmesine katkıda bulunur. Geçmişte yaşanan travmatik olaylar veya çözülmemiş sorunlar, çözülmemiş öfke duygularına yol açar. Geçmişteki istismar, ihmal veya diğer duygusal sıkıntı deneyimleri, bir kişinin şu andaki durumlara nasıl tepki vereceğini etkilenir. Klinik...


62. Silivri Yoğurt Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün süren 62. Yoğurt Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivale; Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ile eşi Hayriye Sena Balcıoğlu, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Festival kapsamında, voleybol turnuvası, futbol turnuvası, yoğurt mayalama, satranç gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi. Festivalin ilk gününde şarkıcı İrem Derici, ikinci gün Semicenk ve üçüncü gününde Volkan Konak sahne aldı.


Hastaneden taburcu oldu! İbrahim Tatlıses’ten ilk açıklama gözyaşlarıyla geldi: “Allah bitti demeden bitmez!”

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda geçtiğimiz günlerde konser veren İbrahim Tatlıses, 'Kalp kapakçığım değişecek. Hakkınızı helal edin, dualarınızı eksik etmeyin' açıklaması yapmıştı. Operasyon geçiren Tatlıses, yoğun bakımdan çıkıp, normal odaya alındı. Son olarak 72 yaşındaki Tatlıses hastaneden taburcu oldu. Gözyaşlarını tutamayan Tatlıses, 'Allah bitti demeden bitmez' dedi.


Boşanmanın çocuklar üzerindeki etkileri

Boşanmanın çocuklar üzerindeki etkileri çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir ve her durumda farklılık gösterir. Boşanma durumu aileler için bir kriz durumudur. Özelikle çocuklara bu krizin üç farklı temel etkisi olabilmektedir. Birincisi yıkıma sebep olabilir, ikincisi bu durum çocuklarda olumlu bir gelişime sebep olabilir, üçüncüsü de çocuğun durumundan faydayla çıkmasa da zarar görmemesinin sağlanmasıdır. Klinik Psikolog Selin Erekli...


Çemişgezek’te ot yangını

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde çıkan ot yangını, vatandaşlar tarafından söndürüldü.


Arda Güler sevgilisi ve arkadaşlarıyla Bodrum'da

Arda Güler sevgilisi ve arkadaşlarıyla Bodrum'da


Küçükçekmece’de boşanmak isteyen kadın eşi tarafından böyle darp edildi

İstanbul Küçükçekmece'de boşanmak isteyen bir kadın, eşi tarafından iş yerinde darp edildi. Elinde bıçakla iş yerine gelen şahsın kadına saldırdığı anlar güvenlik kamerasına yansırken, talihsiz kadın, “Ben de herkes gibi ecelimle ölmek istiyorum. Ben özgür yaşamak istiyorum. Ben bu adam yüzünden ölmek istemiyorum” dedi.


Yusufeli'de sağanak sele dönüştü

Artvin'in Yusufeli ilçesinde etkili olan sağanak sele dönüştü. Sel sularının aktığı caddeler nehre dönerken, sokaklarda göletler oluştu. Sel nedeniyle birçok ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları su altında kaldı. Sağanak sonrası köy yolları ulaşıma kapandı ve temizlik çalışmaları başlatıldı.


Kadınların emeği Tepebaşı’nda değer görüyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerle kadınlar hem üretiyor hem de el emeklerini kazanca çevirip ekonomilerine katkı sunuyor. Bu çerçevede, hizmete sunulan Kadın Üretici Ürün Satış Noktaları'nda ve Hanımeli Sokak'ta el emeklerini sergileyen kadınlar üretmenin ve kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.


Pankreas kanserinde ümit verici çalışma: Hızla yayılmasına neden olan faktör bulundu

Pankreas kanserinin hızla yayılmasına neden olan faktöre dair yeni bilgiler etkili bir tedavi yönteminin önünü açabilir.


Şevval Sam ve Pera Flarmoni Orkestrası Bursalıları büyüledi

Bursa’da, sahneye çıkan ünlü şarkıcı Şevval Sam ve Pera Flarmoni Orkestrası, dinleyenleri mest etti.


Kök maaşlar değişecek mi? Emekliler merak ediyor...

En düşük emekli maaşına yapılacak zam çalışmasında son aşamaya gelinirken kök maaşlara yapılan zamda değişiklik olup olmayacağı emekliler tarafından merak edilmeye başlandı.


Afyonkarahisar'da dehşet! Komşusunu yabani hayvan sanıp tüfekle vurarak öldürdü

Afyonkarahisar'da tarlasında domuz vurmak için bekleyen H.K., o sırada soğan tarlasına sulamaya gelen komşusu Fikri Gündoğdu'yu domuz sanarak yanlışlıkla vurarak ölümüne sebep oldu.