Haber

Trending:


Bozcaada’da denizde kaybolan 79 yaşındaki kadın aranıyor

Olay, dün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Figen Er evinin yakınında bulunan Sulubahçe Plajı’nda denize girdi. Er, aradan geçen zamana rağmen eve dönmeyince yakınları durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Sahilde kıyafetleri bulunan ancak kendisinden haber alınamayan Figen Er’i ilk olarak Sahil Güvenlik ekipleri ve adalı dalgıçlar aramaya başladı. İlçe Jandarma ekipleri de çalışmalara karadan destek verdi. Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın acı...


Çocuklardan basketbola yoğun ilgi

Haliliye Belediyesi Yaz Spor Okulları ile tatili fırsat bilen çocuklar, zamanlarını basketbol öğrenerek geçiriyor. Belediye bünyesindeki basketbol kursu ile spor alışkanlığı kazanan çocuklar, keyifli zaman geçirdiklerini ifade ederek, Başkan Canpolat'a teşekkür ediyor.


Edirne’de jandarma sokak hayvanlarını besledi

Edirne’de jandarma sokak hayvanlarını besledi Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin İpsala ilçesinde jandarma ekipleri sıcak hava nedeniyle beslenmekte güçlük çeken hayvanlar için mama ve su bıraktı. İl Jandarma Komutanlığı çevre doğa ve hayvanları koruma timi, İpsala’ya bağlı Yenikarpuzlu beldesinde sıcak havadan olumsuz etkilenen sokak hayvanları i...


Hakkarili sanatçı, A Milli Takım için Kürtçe marş yaptı

Hakkarili sanatçı Aydın Aydın, A Milli Takım için bir ilke imza attı ve Kürtçe marş yaptı. Aydın, son günlerde A Milli Takımımızın aldığı zaferleri kutlamak ve dikkat çekmek amacıyla İstanbul'un tarihi mekanlarında Kürtçe marşa klip çekti. Sanatçı, A Milli Takım'ın başarılarını kutladı ve bu başarıya destek olmak için Kürtçe marş bestelediğini söyledi.


Ortaca’daki yangında 2 sera zarar gördü

Muğla'nın Ortaca ilçesinde ormanlık alanda çıkan seralara sıçrayan yangında 2 sera zarar gördü.


1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendi

Her bir parçası bir başka şifa barındıran ve ülkemizden çok uzaklarda yaşayan baobab ağaçları uzun zamandır bilim insanlarının tartışma konusu olmuştu. Bu kadar uzun yaşaması sonrası hayat ağacı ya da ormanın anası olarak adlandırılan baobab ağaçlarının kökeni çözüldü.


Diyarbakır'da 3’ü çocuk 5 kişinin olduğu ev kundaklandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Suriye uyruklu 3’ü çocuk 5 kişinin olduğu ev, camı kıran şüpheliler tarafından ateşe verilen yanıcı maddenin içeriye atılmasıyla kundaklandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında yaralanan olmazken, polis, Suriye uyruklu evdekilerin akrabası olan 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.


Büyükkılıç, Yemliha’da üreticilerle bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; dünyaca ünlü Yamula Patlıcanın üretildiği ve yerinde satışının yapıldığı Kayseri-Ankara karayolu üzerindeki Yemliha bölgesinde üreticilerle bir araya gelerek, modern ve konforlu satış yerleri konusunda açıklamalarda bulundu.


Genç kızın kahreden ölümü: İsteme gününde hayatını kaybetti

Elazığ'da isteme günü kuaförde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden genç kız, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.


Emanet Dizisi 697. Bölüm İzle (4. Sezon 73. Bölüm)

Kanal 7 ekranlarının sevilen günlük yerli dizisi Emanet 697. bölümünde neler olacak? Kanal 7 ekranlarının büyük ilgiyle izlenen dizisi Emanet dördüncü sezonuyla seyircileri ekran başına kilitliyor. Yaman’ın ölümünden sonra birbirlerine sığınan Yusuf ve Nana’nın yeni hayatı Poyraz’la kesişiyor… Ekranların sevilen dizisi Emanet yepyeni bölümleriyle evlere konuk oluyor. Yaşadıkları büyük felaketin ardından kendilerini büyük bir bilinmezin içinde bulan Nana ve Yusuf’un yeni hayatı Emanet’in dördüncü sezonuyla ekrandaki yerini alıyor. Peşlerindeki beladan saklanmak için şehrin karanlık sokaklarına sığınan Nana ve Yusuf, artık yapayalnızdır. İçine düştükleri yeni hayatlarına alışmaya çalışan Nana ve Yusuf, izleri Zehir tarafından bulunduğunda, yardıma hiç beklemedikleri biri olan Poyraz koşar. Gözünü beladan sakınmayan bir mahalle delikanlısı olan Poyraz, kurtardığı Nana ve Yusuf’a yeni bir hayat sunar. Gidecek başka yerleri olmayan Nana ve Yusuf, Poyraz’ın teklifini kabul edecekler mi? Birbirlerinden başka kimseleri kalmayan Nana ve Yusuf, hayata yeniden tutunmayı başarabilecek mi?


Araç termometreleri 48 dereceyi gösterdi, Antalya denize döküldü

Antalya'da 36 derece ölçülen sıcaklık ile yüzde 50 oranındaki nemden bunalan çoğu vatandaş, 30 derece olan denize girerek serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise deniz suyunun da çok sıcak olduğunu söyleyerek havanın sıcaklığından yakındı.


Sen Benim Herşeyimsin filmi konusu nedir? Sen Benim Herşeyimsin oyuncuları

2016 yılında vizyona giren komedi türündeki Sen Benim Her Şeyimsin filminin konusu merakla araştırılıyor. Tolga Çevik'in başrolünde olduğu Sen Benim Her Şeyimsin filmini izlemeyenler araştırıyor. İşte Sen Benim Her Şeyimsin filmi hakkında merak edilenler...SEN BENİM HER ŞEYİMSİN KONUSU NEDİR?Çok küçük yaştayken öksüz kalan Sedat, babasının ona öğrettiği en önemli dersi, "korkunun gözünün içine bakmadığın sürece onu yenemezsin" mottosunu beynine...


Yalova Çınarcık’ta arazi yangını

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bir arazide çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


İstanbul'da LGBTİ+ Onur Yürüyüşü Kadıköy'de Gerçekleşti

İstanbul Valiliği kararıyla izinsiz yürüyüş yapılacağı gerekçesiyle ulaşıma kapatılan Taksim ve Şişhane istasyonlarında metro seferleri yaklaşık 12 saat sonra normale döndü. Polisin Taksim ve çevresinde ablukasına yol açan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ise Kadıköy Bağdat Caddesi'nde gerçekleşti. Gözaltına alınan 11 kişiden 8'inin ifadesi 2911 sayılı kanuna muhalafet suçlamasıyla alındı.


İstanbul'da vatandaşlar hafta sonu sahil ve parkları tercih etti

İstanbul'da, sıcak havadan bunalanlar, hafta sonu tatilinde serinlemek için sahil ve parklarda vakit geçirdi.


Hürmetçi Sazlığı'ndaki ziyaretçi merkezi hizmete açılacak

Hürmetçi Sazlığı'ndaki ziyaretçi merkezi hizmete açılacak KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'nin Hacılar ilçesinde doğaseverler ve fotoğrafçılar için yapımına başlanan ziyaretçi merkezindeki çalışmalarda sona gelindi.Kayseri'nin Hacılar ilçesinde bulunan doğa ve fotoğraf sanatçılarının uğrak noktası haline gelen Hürmetçi Sazlığı bölgesinde yerli ve yabancı tu...


Uludağ Üniversitesi Ormanları Alevlere Teslim Oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi kampusunda bulunan ormanlar yangın nedeniyle büyük zarar gördü. Yangında hayvanların tahliyesi devam ediyor.


Edirne'de ilginç olay! Deniz yatağında uyuyakaldı 2 mil açıkta kurtarıldı

Edirne'nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Yayla köyü sahilinde, deniz yatağında uyuyakalan tatilci, yakınlarının uyarısıyla yapılan aramada yaklaşık 2 mil açıkta halen uyurken bulunarak, kıyıya getirildi. Tatilcinin açığa sürüklenme ve kurtarılma anı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.


Türkiye intikam için hevesli

Futbolcularımızın, İntikam açıklamaları EURO 2024 Son 16 Turu'ndaki rakibimizi endişelendirdi. Avusturya basını, Türkler bu düelloda hevesli. Gencinden tecrübelisine rövanş istiyorlar yorumunu yaptı.


Zonguldak'ta yangın paniği! Kağıt fabrikasındaki karton ve kağıtlar yandı

Velioğlu Mahallesi’ndeki organize sanayi bölgesinde bulunan Essel Kağıt A.Ş.’de saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Fabrikanın bahçesindeki geri dönüşüm atığı kağıt ve kartonlar, belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Hızla yayılan alevleri gören çalışanlar, durumu 112’ye bildirerek yardım istedi. Bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevre ilçelerden de takviye itfaiye ekipleri bölgeye gönderildi. Yangın, ekiplerin 2 saat süren...


Cami tuvaletlerinin kirliliğine dikkat çekmek için tuvaletleri temizlediler

Bolu’da 2 arkadaş, cami tuvaletlerinin kirliliğine dikkat çekmek için ellerine aldıkları temizlik malzemeleri ile kirli olan tuvaletleri temizledi.


Bayraktar: Sakaryada günlük doğalgaz üretimi 5,5 milyon metreküpe ulaştı

Bayraktar: Sakaryada günlük doğalgaz üretimi 5,5 milyon metreküpe ulaştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji sektöründeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uzun vadeli hedefte, nükleer enerjide 20 bin megavat kurulu güce ihtiyaç olduğunu anlatan Bayraktar, Sinop ve Trakyada büyük ölçekli santraller planlandığı...


Sivrihisarlı kadınların ’El Emeği ve Göz Nuru Sergisi’ yoğun ilgi gördü

Eskişehir'de Sivrihisarlı kadınların bir sezon boyunca ürettikleri eserlerin sergilendiği ‘El Emeği ve Göz Nuru Sergisi' davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.


Antalya’daki orman yangını 4,5 saatte kontrol altına alındı

Antalya'nın turizm bölgelerinden Lara'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 4,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.


Eski eşi tarafından 13 yerinden bıçaklanan kadın yaşam savaşını kaybetti

Elazığ'da eski eşi tarafından çocuğunun gözü önünde 13 yerinden bıçaklanan kadın yaşam savaşını kaybetti.


Beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi! Korkunç kazadan acı haber

Kağıthane'de virajı alamayan beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi. Bu sırada ailesiyle düğüne gitmek üzere konvoyun önünde bekleyen 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı isimli çocuk, beton mikseri ile gelin arabası arasında sıkıştı.


Düğünde kazara kendini vurdu

Samsun'da düğünde tabancayla havaya ateş açan bir kişi silahı beline koyarken kazara kendini vurdu.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


İstanbul'da geçici olarak kapatılan bazı metro istasyonları açıldı

Metro İstanbul, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nın işletmeye açıldığını bildirdi.


Bolu'da kibritle oynayan çocuklar yangın çıkardı

Bolu'da ara sokakta kibritle oynayan çocuklar, kuru otların bulunduğu bölgede yangın çıkardı. Vatandaşların erken fark ederek müdahale etmesiyle facianın önüne geçildi


TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş

TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş TUuml;RKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. (21. BOuml;LGE MUuml;DUuml;RLUuml;ĞUuml;)rsquo;NDEN KAMULAŞTIRMA İLANI Ordu il sınırları iccedil;erisindeki elektrik dağıtım tesislerinin isabet ettiği taşınmazların kamulaştırılması ve/veya kamulaştırma yolu ile uuml;zerinde irtifak hakkı kurulmasına, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanu...


Giresun’da baba ve oğlu boğulma tehlikesi geçirdi

Giresun’da serinlemek için denize giren baba ve oğlu boğulma tehlikesi geçirdi.


Buğday tarlasındaki kamyon alev aldı

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesi Ataköy köyünde biçilmekte olan buğday tarlasında bulunan kamyon, henüz bilinmeyen bir sebeple alev aldı.


Seyhan Belediyesi ücretsiz yaz kursları başladı

Seyhan Belediyesi’nin, yaz tatilinin daha verimli ve eğlenceli geçmesi amacıyla planladığı yaz kursları Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. Dışarıda çok az insanın kendi imkanlarıyla alabileceği, toplumda gençler arasında fırsat eşitliği oluşturmak adına düzenlenen ücretsiz kurslar hafta içi her gün yoğun katılım ile gerçekleşiyor.


Arnavutköy’de Kabotaj Bayramı kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu

Arnavutköy Belediyesi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Karaburun Limanı'nda çeşitli yarışmalar düzenledi. Gün boyu devam eden etkinliklere katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi. Kutlama akşam saatlerinde ünlü grup Koliva konseriyle devam etti.


Tandır damında çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

Iğdır'da bir evin tandır damında çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.


Haziran sonunda kar sürprizi yaşandı

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Ovit Yaylası'na Haziran ayında kar yağdı.


‘Trans Erkek/Maskülen ve Nonbinaryler Cinsel Sağlık ve Jinekolojik Kontrollerin Neresinde?’

“Trans Erkek / Maskülen ve Nonbinaryler Cinsel Sağlık ve Jinekoloji Kontrollerinin Neresinde? Araştırması” raporunu hazırlayan Kapsama Alanı ekibinden Baran, kadın doğum poliklinikleri ve jinekoloji alanının cis-heteroseksist patriyarkal oluşunu; araştırmaya katılımcılarının cinsiyet uyum süreci kapsamında neler yaptığını; jinekoloğa hiç gitmeme oranının bu kadar yüksek olmasının sebeplerini; jinekolojik muayeneye gitme ve hazırlık sürecinde neler olduğunu; jinekolojik muayeneye giden katılımcıların muayenelerde yaşadıkları sorunları; cinsel yolla aktarılabilen enfeksiyonlara dair katılımcıların bilgisini; jinekolojik muayenelerde veya anonim test merkezlerinde yaşanılan herhangi bir ayrımcılığı şikayet etmek için başvurulabilecek mekanizmaları; trans kapsayıcı jinekolojik muayeneyi ve trans erkek, trans maskülen ve nonbinarylerin öz örgütlenmelerinin olmayışının sağlık hakkına erişimde yarattığı engelleri anlattı. Araştırma Raporu: https://drive.google.com/file/d/1iEvkNhh9KwERhccDSGg-TK63EsfJtT-6/view Kapsama Alanı: https://www.instagram.com/kapsamaalanii/


LAPSEKİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

LAPSEKİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN T.C. LAPSEKİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN ESAS NO :2021/452 Esas 2023/337 Karar KARAR TARİHİ:01.06.2023 KAMULAŞTIRMA İLANI KAMULAŞTIRILAN TAŞINMAZIN BULUNDUĞU YER:Ccedil;anakkale , Lapseki MEVKİİ:Gazisuuml;leymanpaşa mh. ADA NO:119 PARSEL NO:19 YUuml;ZOuml;LCcedil;Uuml;MUuml;:1765,63 MALİKİN ADI VE SOYADI:Muharrem H...


Düğün sezonunun açılmasıyla çiçekçilerin ’gelin arabası’ yoğunluğu başladı

Eskişehir'de düğün sezonunun açılması sonrası gelin arabası süsleme işleri artan çiçekçi esnafı, yaz aylarının ilerleyen günlerinde daha fazla yoğunluk bekliyor.


Üçüncü Dünya Savaşı çıkacak… Ama başka bir sebeple…

Bastırdığınız dolarları, çıkardığınız altınları yiyemeyeceğiz. Ürettiğiniz silahlar, bombalar bir deri bir kemik kalmış evlatlarımıza çare olamayacak. Çatlamış toprakları döktüğünüz kanla sulayamayacaksınız. Çok yakında her şey için çok geç olacak. Görmüyor musunuz? Görmüyorlar


Havuz keyfi kabusa dönüşmesin! Enfeksiyon, parazit, mantar riski...

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


Mahalle ortasında patlatılan el yapımı patlayıcının görüntüleri ortaya çıktı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yapılan el yapımı patlayıcıların gece saatlerinde mahalle içerisinde patlamasıyla vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan olayın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Olay, dün gece saat 00.30 sıralarında Mazıdağı ilçe merkezi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, belirlenemeyen bir maddeden yapılan el yapımı patlayıcı, kimliği belirsiz kişiler tarafından Karşıyaka Camisi karşısındaki harabe bir evde patlatıldı. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, patlamanın etkisiyle mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Olay ile ilgili inceleme sürerken olaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı.


Son dakika: Paris sendromu nedir, neden olur? Paris sendromundan en çok hangi ülkeden gelen turistler etkilenmektedir?

Paris'e ilk kez gelen turistlerin yaşadıkları hayal kırıklığı sonucu baş dönmesi, kusma, halsizlik şeklinde görülen ve Paris Sendromu adı verilen durumdan en çok hangi ülkeden gelen turistler etkilenmektedir?


Tartışma gün içinde devam etti! Sonrası korkunç: Daire sahibini öldürdü

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Tömük Mahallesi'ndeki bir yazlık sitede meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde site havuzunda alkol aldığı ileri sürülen site sakini Sezer Soner Aktaş (32), sitenin güvenlik görevlisi Ali Aşkın K. (35) tarafından havuz başında alkol almaması konusunda uyarılınca ikili arasında tartışma yaşandı. Tartışma diğer site sakinlerinin araya girmesiyle yatıştırıldı. Ancak aynı...


Marmaris'te orman yangını

Marmaris'te orman yangını


"Yüksek enflasyon e - ticarette temel ihtiyacı önceliklendirdi"

"Yüksek enflasyon e - ticarette temel ihtiyacı önceliklendirdi" Fiyatların hızla artması tüketici alışkanlarında değişime yol açtı. E-ticaret platforumlarında yapılan alışverişlerde müşteri temel tüketim kategorilerine yöneldi. Pandemi ile birlikte ciddi bir ivme kazanan e ticarette satışlar da siparişlerde artışını sürdürürken yurttaşın önceliğini...


Ünlü oyuncu Turgay Tanülkü 26 çocuğa babalık yapıyor

Evlat edinmeye cezaevinde kaldığı 1970’li yıllarda karar veren ve 1981’de ilk çocuğuna “babalık” yapan tiyatro ve sinema oyuncusu Turgay Tanülkü, yakın zamanda aralarına katılan çocukları ve “torunlarıyla” 101 kişilik koca bir aileye ulaştı.


Muş’ta koyunları otlatırken kurt ile göz göze geldi

Muş'ta bir çoban hayvanlarını dağda otlattığı esnada kurt ile göz göze geldi. O anları cep telefonu ile kaydeden çoban, kurdun saniyeler içinde kaybolduğunu söyledi.


Tekirdağ'da hazine arazisine Hint keneviri eken şüpheli yakalandı

Saray İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beyazköy Mahallesi'nde A.K.'nin hazine arazisine Hint keneviri ektiğini belirledi. Arazide inceleme yapan jandarma ekipleri, şüphelinin araziye 100 kök kadar kenevir ektiğini, hava şartları nedeniyle bazılarının kuruduğunu ve 48 kök kenevirin ise bakımlı olduğunu belirledi. Kenevirler sökülüp imha edildi, şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.(Şenol AKSOY/SARAY Tekirdağ), (DHA) 3 bölgede 7 PKK'lı...