Haber

Trending:


ELAZIĞ 5. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ

ELAZIĞ 5. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ T.C. ELAZIĞ 5. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ Dosya No :2022/751 Karar No :2024/116 Karar Tarihi :13/02/2024 SANIK: MUHANNED ALİ. Abdulvahap ve Fadile oğlu 01/01/1993 Deırazzor doğumlu. Suriye Uyruklu. Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak succedil;undan sanık Muhanned Ali hakkında Mahkememize kamu davası accedil;ılmış ol...


Marmaris'te orman yangını

Marmaris'te orman yangını


Antalya’daki orman yangını 4,5 saatte kontrol altına alındı

Antalya'nın turizm bölgelerinden Lara'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 4,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.


Düğün sezonunun açılmasıyla çiçekçilerin ’gelin arabası’ yoğunluğu başladı

Eskişehir'de düğün sezonunun açılması sonrası gelin arabası süsleme işleri artan çiçekçi esnafı, yaz aylarının ilerleyen günlerinde daha fazla yoğunluk bekliyor.


Muş’ta koyunları otlatırken kurt ile göz göze geldi

Muş'ta bir çoban hayvanlarını dağda otlattığı esnada kurt ile göz göze geldi. O anları cep telefonu ile kaydeden çoban, kurdun saniyeler içinde kaybolduğunu söyledi.


Hakkarili sanatçı, A Milli Takım için Kürtçe marş yaptı

Hakkarili sanatçı Aydın Aydın, A Milli Takım için bir ilke imza attı ve Kürtçe marş yaptı. Aydın, son günlerde A Milli Takımımızın aldığı zaferleri kutlamak ve dikkat çekmek amacıyla İstanbul'un tarihi mekanlarında Kürtçe marşa klip çekti. Sanatçı, A Milli Takım'ın başarılarını kutladı ve bu başarıya destek olmak için Kürtçe marş bestelediğini söyledi.


Çorum FK, yeni sezonun hazırlıklarına kurban keserek başladı

Trendyol 1. Lig ekibi Çorum FK, yeni sezonun hazırlıklarına kurban keserek başladı.


TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş

TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş TUuml;RKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. (21. BOuml;LGE MUuml;DUuml;RLUuml;ĞUuml;)rsquo;NDEN KAMULAŞTIRMA İLANI Ordu il sınırları iccedil;erisindeki elektrik dağıtım tesislerinin isabet ettiği taşınmazların kamulaştırılması ve/veya kamulaştırma yolu ile uuml;zerinde irtifak hakkı kurulmasına, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanu...


Evde saç boyamada can sıkar: Saç boyasını kıyafetten çıkarmanın 5 yolu

Saç boyamak için kuaföre gitmeyenlerin alternatifi evdedir. Ancak parlak ve ışıltılı saçlara kavuşmak zordur. Öyle ki evde saçlarınızı kendiniz boyuyorsanız bir de kıyafetlere sıçrama riski vardır. Bu da oldukça can sıkıcıdır. Kıyafetlerden saç boyasını çıkarmak için altın değerinde 5 tüyo var.


Ortaca’daki yangında 2 sera zarar gördü

Muğla'nın Ortaca ilçesinde ormanlık alanda çıkan seralara sıçrayan yangında 2 sera zarar gördü.


Farkındalık oluşturması amacıyla cami tuvaletlerini temizlediler

Bolu'da 2 arkadaş, örnek olması ve farkındalık oluşturması amacıyla cami tuvaletlerini temizledi.


Uludağ Üniversitesi Ormanları Alevlere Teslim Oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi kampusunda bulunan ormanlar yangın nedeniyle büyük zarar gördü. Yangında hayvanların tahliyesi devam ediyor.


Artvin Ziraat Odası Başkanı: Sahte bal satanlara karşı önlem alınmalı

Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, piyasada satılan sahte ballara karşı tüketicileri uyardı. Portakal, bal yemek isteyen kişilerin en az 500 lirayı gözden çıkarması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Artvin Arıcılar Birliği Arı Teknikeri Rahime Özçelik de sahte bal satışı yapanlara karşı daha caydırıcı önlemler alınmasını istedi. Artvin bölgesinin endemik türleri açısından zengin olduğunu vurgulayan Özçelik, Artvin'de üretilen balların dünyaca en iyi ve en kaliteli ballar olduğunu söyledi. Gıda üzerinde oynanan oyunlara karşı caydırıcı önlemler alınması gerektiğini belirten Özçelik, hükümet ve devletten bu konuda destek beklediklerini ifade etti.


BİM aktüel ürünler 2 Temmuz 2024 Salı.... Bu hafta BİM aktüel kataloğu içerisinde neler var?

BİM, 2 Temmuz 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak yeni aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Bu hafta BİM mağazalarında yine birbirinden cazip ürünler indirimli fiyatlarla tüketicilere sunulacak. Katalogda yer alan ürünler arasında gıdadan temizlik ürünlerine, bebek malzemelerinden kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir yelpaze yer alıyor. Tüketiciler, gıda kategorisinde ise yarım yağlı tost peyniri, %3 yağlı yoğurt ve çikolatalı süt...


Evin çatısında çıkan yangın korkuttu

Adıyaman’da bir evin çatısında çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu.


Evlilik vaadiyle dolandırıcılık yapan kadın yakalandı

Kayseri'de bir kadın, evlilik vaadiyle bir kişiyi dolandırarak altın, elbise ve nakit para aldı. 39 ayrı suç kaydı bulunan kadın, polis tarafından yakalandı.


Düğünde kazara kendini vurdu

Samsun'da düğünde tabancayla havaya ateş açan bir kişi silahı beline koyarken kazara kendini vurdu.


Dinçer Güner Haftanın kelimesi: Güven

Güvenli ilişkiler kurabileceğimiz bir haftaya giriyoruz. Bugün hayallerimizle baş başa kalabiliriz, salı zihnimiz çözüm odaklı çalışabilir. Çarşambaysa çok fazla eleştiri alabiliriz.


Edirne'de ilginç olay! Deniz yatağında uyuyakaldı, 2 mil açıkta kurtarıldı

Tatil için Yayla köyü sahiline gelen ismi öğrenilemeyen bir kişi, deniz yatağında uyuyakaldı. Uyuyakalan kişi, kuvvetli rüzgar ve dalgaların da etkisiyle açığa doğru sürüklendi. Sahilde bulunan yakınları, bir süre sonra deniz yatağı ve adamı göremeyince bulundukları tesisin işletmecisinden yardım istedi. Tesis işletmecisi Mustafa Altunhan ve yakınları, tekneyle denize açılarak kıyıdan yaklaşık 2 mil açıkta deniz yatağının üzerinde halen uyumakta...


Aksaray’da Lavanta Bahçesi yeni sezona merhaba dedi

Aksaray'ın doğal güzellikleriyle öne çıkan yeni cazibe merkezi Lavanta Bahçesi, yeni sezona görkemli bir açılış töreniyle merhaba dedi.


Hürmetçi Sazlığı’na ziyaretçi merkezi

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; yılkı atlarıyla nam salmış Hürmetçi Sazlığı'na yapımı devam eden ziyaretçi merkezinin kısa bir süre içerisinde hizmete açılacağının müjdesini verdi.


Kayseri'de olaylar dindirilemiyor, olaylarda 10 polis yaralandı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine toplanan kalabalık, yabancı uyruklulara ait araçları ateşe verdi. Olaylar sırasında 10 polis yaralandı ve hastanelerde tedavi altına alındı.


Şişli'de Uluslararası Yoga Günü kutlandı

Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü'nde etkinlik düzenledi. Vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu.


Büyükkılıç, Yemliha’da üreticilerle bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; dünyaca ünlü Yamula Patlıcanın üretildiği ve yerinde satışının yapıldığı Kayseri-Ankara karayolu üzerindeki Yemliha bölgesinde üreticilerle bir araya gelerek, modern ve konforlu satış yerleri konusunda açıklamalarda bulundu.


Tartışma gün içinde devam etti! Sonrası korkunç: Daire sahibini öldürdü

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Tömük Mahallesi'ndeki bir yazlık sitede meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde site havuzunda alkol aldığı ileri sürülen site sakini Sezer Soner Aktaş (32), sitenin güvenlik görevlisi Ali Aşkın K. (35) tarafından havuz başında alkol almaması konusunda uyarılınca ikili arasında tartışma yaşandı. Tartışma diğer site sakinlerinin araya girmesiyle yatıştırıldı. Ancak aynı...


Spot piyasada elektrik fiyatları (30.06.2024)

Spot piyasada elektrik fiyatları (30.06.2024) Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 80,4 artarak 1 milyar 696 milyon 278 bin 577 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 17.00-22.00 saatlerinde 3 bin lira, en düşük saat 07.00de 1056 lira...


Kadınlar Eskimiş Ürünleri Sanat Eserine Dönüştürüyor

Rize'de kadınlar, eskimiş ürünleri toplayarak geri dönüştürdükleri ürünleri birer sanat eserine dönüştürüyor. Ev hanımları, boya ve yenileme işlemleriyle eskimiş pencereler, masalar, sandalyeler, vazolar, şişeler ve gitarları geri dönüştürerek el emeğiyle sanat eseri haline getiriyor. Bu kurslar, ev hanımları için birer terapi niteliği taşıyor ve aynı zamanda ekonomiye katkı sağlıyor.


Ünlü oyuncu Turgay Tanülkü 26 çocuğa babalık yapıyor

Evlat edinmeye cezaevinde kaldığı 1970’li yıllarda karar veren ve 1981’de ilk çocuğuna “babalık” yapan tiyatro ve sinema oyuncusu Turgay Tanülkü, yakın zamanda aralarına katılan çocukları ve “torunlarıyla” 101 kişilik koca bir aileye ulaştı.


Kağıthane'de dehşet! Beton mikseri, gelin arabasının üzerine devrildi: 1 çocuk öldü

Kaza, saat 13.00 sıralarında Gürsel Mahallesi Kağıthane Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, seyir halindeki 34 FST 487 plakalı Hüseyin Toyga yönetimindeki beton mikseri virajı alamayıp, yol kenarında bekleyen düğün konvoyuna ait gelin arabasının önünde duran Emin Berk Nalcı isimli çocuğun üzerine devrildi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi kapatıp güvenlik önlemleri alırken,...


5 yaşındaki çocuğa taciz iddiası Kayseri’yi karıştırdı: Suriyelilerin yoğun yaşadığı mahallede bazı dükkanlar ateşe verildi, 5 polis yaralandı

"Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır."


1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendi

Her bir parçası bir başka şifa barındıran ve ülkemizden çok uzaklarda yaşayan baobab ağaçları uzun zamandır bilim insanlarının tartışma konusu olmuştu. Bu kadar uzun yaşaması sonrası hayat ağacı ya da ormanın anası olarak adlandırılan baobab ağaçlarının kökeni çözüldü.


Sen Benim Herşeyimsin filmi konusu nedir? Sen Benim Herşeyimsin oyuncuları

2016 yılında vizyona giren komedi türündeki Sen Benim Her Şeyimsin filminin konusu merakla araştırılıyor. Tolga Çevik'in başrolünde olduğu Sen Benim Her Şeyimsin filmini izlemeyenler araştırıyor. İşte Sen Benim Her Şeyimsin filmi hakkında merak edilenler...SEN BENİM HER ŞEYİMSİN KONUSU NEDİR?Çok küçük yaştayken öksüz kalan Sedat, babasının ona öğrettiği en önemli dersi, "korkunun gözünün içine bakmadığın sürece onu yenemezsin" mottosunu beynine...


Mahalle ortasında patlatılan el yapımı patlayıcının görüntüleri ortaya çıktı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yapılan el yapımı patlayıcıların gece saatlerinde mahalle içerisinde patlamasıyla vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan olayın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Olay, dün gece saat 00.30 sıralarında Mazıdağı ilçe merkezi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, belirlenemeyen bir maddeden yapılan el yapımı patlayıcı, kimliği belirsiz kişiler tarafından Karşıyaka Camisi karşısındaki harabe bir evde patlatıldı. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, patlamanın etkisiyle mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Olay ile ilgili inceleme sürerken olaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı.


"Yüksek enflasyon e - ticarette temel ihtiyacı önceliklendirdi"

"Yüksek enflasyon e - ticarette temel ihtiyacı önceliklendirdi" Fiyatların hızla artması tüketici alışkanlarında değişime yol açtı. E-ticaret platforumlarında yapılan alışverişlerde müşteri temel tüketim kategorilerine yöneldi. Pandemi ile birlikte ciddi bir ivme kazanan e ticarette satışlar da siparişlerde artışını sürdürürken yurttaşın önceliğini...


Eski mi, Yeni mi?

“Dünyada insanlar dâhil, eskimeyen hiçbir şey yoktur. Daha doğduğumuz andan itibaren ileriye sarıp eskimeye başlarız.”


Araç termometreleri 48 dereceyi gösterdi, Antalya denize döküldü

Antalya'da 36 derece ölçülen sıcaklık ile yüzde 50 oranındaki nemden bunalan çoğu vatandaş, 30 derece olan denize girerek serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise deniz suyunun da çok sıcak olduğunu söyleyerek havanın sıcaklığından yakındı.


İstanbul'da geçici olarak kapatılan bazı metro istasyonları açıldı

Metro İstanbul, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nın işletmeye açıldığını bildirdi.


Adana’da 5 ayda 1 milyar 290 milyon 388 bin dolarlık ihracat gerçekleşti

Adana’da 2024 yılının ilk 5 ayında 1 milyar 290 milyon 388 bin dolarlık ihracat yapılırken, 1 milyar 436 milyon 96 bin dolarlık da ithalat gerçekleşti.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


Samsun'da denize girecekler dikkat; 'çeken akıntı' olabilir

Meteoroloji ve Sahil Güvenlik verilerine göre, Samsun'daki sahillerin tamamında dalga yüksekliğinin 2 metreye ulaşmasının bekleniyor. Samsun Valiliği, "Bugün dalga yüksekliğinin 2 metreyi bulabileceği, bu durumun çeken akıntıyı artırıcı yönde etki yapacağı beklendiğinden, muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek adına denize girilmemesini önem...


Türkiye intikam için hevesli

Futbolcularımızın, İntikam açıklamaları EURO 2024 Son 16 Turu'ndaki rakibimizi endişelendirdi. Avusturya basını, Türkler bu düelloda hevesli. Gencinden tecrübelisine rövanş istiyorlar yorumunu yaptı.


Beykoz’da gecekondu alev alev yandı

Beykoz’da bir gecekondunun çatısında yangın çıktı. Yangın kısa sürede tüm gecekonduyu sardı. Yanan gecekondu kullanılamaz hale geldi.


Zonguldak'ta yangın paniği! Kağıt fabrikasındaki karton ve kağıtlar yandı

Velioğlu Mahallesi’ndeki organize sanayi bölgesinde bulunan Essel Kağıt A.Ş.’de saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Fabrikanın bahçesindeki geri dönüşüm atığı kağıt ve kartonlar, belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Hızla yayılan alevleri gören çalışanlar, durumu 112’ye bildirerek yardım istedi. Bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevre ilçelerden de takviye itfaiye ekipleri bölgeye gönderildi. Yangın, ekiplerin 2 saat süren...


Ankara'da ekili arazide çıkan yangın paniğe neden oldu

Ankara'nın Akyurt ilçesinde akşam saatlerinde ekili arazide çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, Akyurt Devlet Hastanesi'nin önündeki arazide çıktı ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Yalova Çınarcık’ta arazi yangını

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bir arazide çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Gelin ve damada takı olarak safran takıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi ile özdeşleşen safran, bu kez düğün takısı oldu.


Havuz keyfi kabusa dönüşmesin! Enfeksiyon, parazit, mantar riski...

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


İzmir'de bir restoranda patlama meydana geldi, 5 kişi öldü

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda patlama meydana geldi.


LGBTİ+'lardan "ters köşe": Beyoğlu'nda başlaması beklenen Onur Yürüyüşü, Bağdat Caddesi'nde başladı

Can Öztürk-T24 2. İstanbul Onur Yürüyüşü, Bağdat Caddesi’ndeki Zara’nın önünde yapılan basın açıklamasının ardından gerçekleştirildi. Taksim ve İstiklal Caddesi ablukaya alındığı için Onur Yürüyüşü komitesi, polisi şaşırtma amaçlı yürüyüşü Beyoğlu’ndan Kadıköye taşıdı. Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloga...


Giresun’da baba ve oğlu boğulma tehlikesi geçirdi

Giresun’da serinlemek için denize giren baba ve oğlu boğulma tehlikesi geçirdi.